Wpis z mikrobloga

Jak ja ją szanuję.
Uciekła od Baćki i od razu powiedziała "chcę reprezentować Polskę".
Złożyła azyl i od razu na pierwszej większej imprezie podczas wywiadów mówi po polsku.

Tymczasem Mati Gotówka który od dwóch lat bajeruje, że się uczy polskiego a jedyne co umie wydukać to "wudka hehehehe".
#reprezentacja
#lekkoatletyka
x.....x - Jak ja ją szanuję. 
Uciekła od Baćki i od razu powiedziała "chcę reprezento...

źródło: temp_file7080185773370675966

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@wshk co do repry - do dziś pamiętam oburzenie o farbowańców w innych reprach albo klub Katar w ręcznej ( ͡º ͜ʖ͡º)

A gawiedź tak samo wchodzi do tej samej rzeki jak głosują na przemian na dwie partie.
  • Odpowiedz
  • 0
@naganiaczherculesa Anglik który się wkupił do repry bo poszukał po dziadach pradziadach ze jest Polakiem aby uciec z AV jak mu lepiej pójdzie, na insta wrzuca "uczenie się języka" a jedyne co umie to wierszyk do śpiewania i wudka xD vs babka która o Polsce przed ucieczką z Baćkolandii wiedziała tylko ze to sąsiad nauczyła się płynnie polskiego (ze wschodnim zaciaganiem, ale to pierdoła) vs ukraińcy co od roku są w
  • Odpowiedz
@xDawidMx: wielkie zdziwienie xD Od początku było wiadomo, że chłop chce se tylko pokopać w reprezentacji i ma w------e na Polskę, to oczywiście nie wolno było tego powiedzieć, bo była jazda że to taki sam Polak jak każdy xD
  • Odpowiedz
  • 3
@Narcyz_ po prostu bawi mnie hipokryzja gawiedzi która jak się im wytknie, że Gotówka to taki sam bajerant jak Obraniaki i inne to się pultają, że nie, bo to najlepszy PO w Polsce a to tylko taki sam grajek jak Gumny czy inne Betoniarki

Dlatego cenię ją za to, że w podzięce za uratowanie jej życia ma nową tożsamość narodową z której w pełni korzysta a nie bajeruje jak Cash, że
  • Odpowiedz
@xDawidMx Szkoda że rodzice zaniedbują takie rzeczy z lenistwa czy wyimaginowanym problemie, że dziecko nie nauczy się lokalnego języka, kiedy właśnie dziecko od małego wszystko złapie. Fajnymi przykładami jest tu np. Jeremy Sochan czy Gabriel Slonina.
  • Odpowiedz
Tak samo jak na materiale łączynaspiłka jest vlog gdzie Ebi Smolarek podbija z dzieciakami do Lewandowskiego, lewy próbował do nich zagadać ale zauważył, że jego dzieci nie rozumieją polskiego i wymownie zareagował do Smolarka, że czemu ich nie uczy języka. Ktoś powie, że mieszkają na stałe w Holandii to po co im, ale co ogranicza rodziców po za lenistwem żeby nie uczyć dzieci swojego ojczystego języka? W przyszłości każde dziecko będzie wdzięczne,
  • Odpowiedz
rzeczywiście Anglik uczący się polskiego, a Białorusinka ucząca się polskiego to ten sam poziom trudności xd

@naganiaczherculesa: nikt mu nie każe być językoznawcą na poziomie Bralczyka, ale A2 ogarnąłby bez problemu w dwa lata gdyby tylko chciał.
  • Odpowiedz
@xDawidMx: mnie generalnie dziwi ta zmiana podejścia przeciętnego polskiego kibica do farbowanych lisów. Za smudy byli j----i na każdym kroku (niektórzy słusznie jak obraniak ale taki polanski czy perquis to byli solidni zawodnicy i umieli po polsku, szkoda, ze potem nikt Polańskiego nie powoływał) to cash który w sumie jest identycznym przypadkiem jak obraniak był/jest ubóstwiany bo napił się wódeczki (pomijam umiejętności bo gość pilkarsko dużo lepszy od francuza).
  • Odpowiedz