Wpis z mikrobloga

Pytanie do singli: jak się czujecie pracując na

Becikowe
Kosiniakowe
500 zł miesięcznie na każde dziecko dla Polaków i Ukraińców (niedługo 800)
12 tysięcy zł na drugie dziecko
Zasiłek macierzyński
Zasiłek rodzinny
Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka
Dodatek z tytułu urodzenia dziecka
​Ulga podatkowa na dziecko
Zasiłek wychowawczy
Karta Dużej Rodziny
Dofinansowanie na zatrudnienie opiekunki dla dziecka
Świadczenia opiekuńcze
300 plus dla ucznia
Bon turystyczny
Żłobkowe – dofinansowanie do żłobka
Refundacja kosztów opieki nad dzieckiem

#pracbaza #polska #praca #pieniadze
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@egzysta: Nawet calkiem niezle. Mam pelne prawo zeby pluc w ryj lewakom pisiorom i calej innej patologii.

Zdaje sobie sprawe z tego ze jestem okradany i ze nic sie nie da z tym zrobic. Bo wiekszosc spoleczenstwa lubi okradac innych zeby na nich pasozytowac. Ale duza satysfakcje daje mi swiadomosc ze mam moralne prawo napluc im w ryj.
  • Odpowiedz
To nie dodatki socjalne są największym problemem w Polsce. Prawdziwe pieniądze zżerają państwowe misie i synekury, złe zarządzanie i brak kadr zdolnych pociągnąć sferę publiczną za uszy, a nie te grosze co się motłochowi rzuci na odczepnego.
  • Odpowiedz
@kosmicznyglosnik: o chłopie, mógłbyś wyrzucić pasożytów ze spółek skarbu państwa, mógłbyś zlikwidować połowę placówek US i ZUS, to kompletnie nic nie zmieni.
Socjal, emerytury, NFZ - tam jest ukryte złoto
  • Odpowiedz
@egzysta: a teraz pytanie do ciebie. Kto bedzie ciebie utrzymywal na emeryturze? Stąd te dodatki dla tych ktorzy wychowują dzieci ktore beda pracowac na to zebys mial co żreć na starosc. Bo raczej twoje pieniazki na kobcie zus nie beda w stanie ciebie wyżywić zbyt dlugo. Chyba ze zamierzasz zyc tylko rok na emeryturze
  • Odpowiedz
a teraz pytanie do ciebie. Kto bedzie ciebie utrzymywal na emeryturze? Stąd te dodatki dla tych ktorzy wychowują dzieci ktore beda pracowac na to zebys mial co żreć na starosc. Bo raczej twoje pieniazki na kobcie zus nie beda w stanie ciebie wyżywić zbyt dlugo. Chyba ze zamierzasz zyc tylko rok na emeryturze

@pomozwsprawie: Pytanie coprawda nie bylo do mnie ale spiesze z odpowiedzia.
1-gdyby panstwo mnie nie okradalo zeby wspomagac pasozytow
  • Odpowiedz
@Reynolds:
Twarde liczby to są takie, że nasze wydatki socjalne są w śrendiej wysokości wobec PKB, w porównaniu do Europy czy Zachodu ogólnie. To nie wysokość transferów jest problemem, tylko struktura tych wydatków - wyrzucanie pieniędzy na x emerytury nie wnosi wiele. Ale wyciąganie rodzin z biedy, dając lepsze szanse dzieciakom na jakiś start - owszem. Wywalanie pieniędzy na górnictwo to słaby pomysł, ale dofinansowanie służby zdrowia - bardziej niż
  • Odpowiedz