Wpis z mikrobloga

Dobra, jeśli chodzi o iCloud jestem trochę ignorantem, więc podpytam - mam iPhone z półtora roku i wypełniłem całą pamięć. Ten iCloud na start oferuje małą przestrzeń, więc mam tam zgrane tylko najważniejsze zdjęcia. Z drugiej strony mam zaznaczone w telefonie, by nie trzymał oryginałów, więc jak oglądam te starsze, to telefon musi je pobrać. O ile się nie mylę dotyczy to także tych, których ja na iCloud nie zgrywałem. Pytanie - gdzie są więc te zdjecia? Na telefonie, czy na iCloud pomimo wyczerpania miejsca tam? ;D A może coś pomieszałem?

A drugie pytanie dotyczy poszerzenia sobie iCloud w wariancie tego abonamentu. Zakładam, że wtedy z automatu wszytko będę przekazywał na chmurę w ramach backupu. Co jednak z dostępem do moich zdjęć wtedy, gdy w telefonie nie będę miał internetu? Nie będzie możliwy ich odczyt? Zastanawiam się jak to rozegrać wszystko, by miało sens. Dotychczas miałem bardzo oldschoolowe podejście, czyli wszystko w telefonie, raz na jakiś czas zgranie na kompa i ew. najważniejsze do chmury.

#iphone #apple #icloud
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A drugie pytanie dotyczy poszerzenia sobie iCloud w wariancie tego abonamentu. Zakładam, że wtedy z automatu wszytko będę przekazywał na chmurę w ramach backupu. Co jednak z dostępem do moich zdjęć wtedy, gdy w telefonie nie będę miał internetu?

@GoddamnElectric: zależy jak sobie ustawisz (co pewnie będzie zależne od tego ile masz wolnego miejsca fizycznie na telefonie)
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: Do iPhona trzeba się przestawić po Androidzie, bo ciężko się przestawić od razu. Apple bazuje w swoich produktach mocno na gestach, które ja cały czas poznaje, mimo, że używam iPhonów od roku. Kwestia przyzwyczajenia. Sam swojego iP 14 Pro Max nie oddałbym za żadnego androida, a miałem ich sporo w życiu, w większości flagowe modele. Jak będziesz miał kilka urządzeń Apple jak np. Macbook, AirPodsy czy Apple Watch to
  • Odpowiedz
@ghost92: Trochę nie rozumiem wpisu ;D Przecież ja nie narzekam na iPhone, jestem bardzo zadowolony z zakupu, a za Androidami wręcz nie przepadam. Chciałem tylko upewnić się z iCloud, ponieważ nigdy nie korzystałem z żadnej chmury na dużą skalę.
  • Odpowiedz