Wpis z mikrobloga

@SzybkiBLN: no i fajnie ze jest to normą ale ja nie będę przy takiej prędkości ładował się 5 m przed ciężarówkę która w razie hamowania zrobi ze mnie i mojego auta placek.
Przepisy mówią jasno. Odstęp między autami MUSI wynosić 1/2 prędkości. Czyli jeśli ciężarówka jedzie 90 km/h to powinna mieć przed sobą 45m. Jeśli jadę 40 km/h szybciej niż ciężarówka oddala się ode mnie z prędkością 11 m/s czyli potrzebuję
ok, i ja obejrzałem, i ja się wypowiem.
twoim psim obowiązkiem było zjechać na prawy, po wyprzedzeniu ciężarówki.
miałeś w uj miejsca, tym bardziej że byś nie stracił na swojej prędkości.
nie zrobiłeś tego, co więcej w chwili gdy meganka cię brała, przyspieszyłeś.
nawet jak cisnę 140, mykam na prawy, od jazdy lewym nie bedę miał dłuższego, a ego i tak będzie stabilne.
przesiądź się na zbiorkom.
ale jedno przyznam: w megance
ok, i ja obejrzałem, i ja się wypowiem.

twoim psim obowiązkiem było zjechać na prawy, po wyprzedzeniu ciężarówki.

miałeś w uj miejsca, tym bardziej że byś nie stracił na swojej prędkości.

nie zrobiłeś tego, co więcej w chwili gdy meganka cię brała, przyspieszyłeś.

nawet jak cisnę 140, mykam na prawy, od jazdy lewym nie bedę miał dłuższego, a ego i tak będzie stabilne.

przesiądź się na zbiorkom.

ale jedno przyznam: w megance
@Strzalka:

super. 6 stron komentarzy, myślisz, że ktoś to czyta? takie rzeczy podaje się w pierwszym komentarzu. W przeciwnym przypadku, gdy Ci się nie chce, po prostu nie wyzywaj ludzi lub nie odpisuj

@wojciech_s: ale przecież takie rzeczy są logiczne dla każdego kierowcy, ze wyprzedzanie się aut nie trwa 1 sekundy tylko chwili na to potrzeba. Skoro po 9 sekundach Megane było już przede mną to znaczy, ze musiał zajechać