Aktywne Wpisy
mirko_anonim +41
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +15
#polskiedrogi #drogi #renaultmegane
Przepisy mówią jasno. Odstęp między autami MUSI wynosić 1/2 prędkości. Czyli jeśli ciężarówka jedzie 90 km/h to powinna mieć przed sobą 45m. Jeśli jadę 40 km/h szybciej niż ciężarówka oddala się ode mnie z prędkością 11 m/s czyli potrzebuję
@wojciech_s: podałem wyżej wyliczenia. Nie było możliwości bezpiecznego zjechania.
twoim psim obowiązkiem było zjechać na prawy, po wyprzedzeniu ciężarówki.
miałeś w uj miejsca, tym bardziej że byś nie stracił na swojej prędkości.
nie zrobiłeś tego, co więcej w chwili gdy meganka cię brała, przyspieszyłeś.
nawet jak cisnę 140, mykam na prawy, od jazdy lewym nie bedę miał dłuższego, a ego i tak będzie stabilne.
przesiądź się na zbiorkom.
ale jedno przyznam: w megance
@KonwersatorZabytkow: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@wojciech_s: ale przecież takie rzeczy są logiczne dla każdego kierowcy, ze wyprzedzanie się aut nie trwa 1 sekundy tylko chwili na to potrzeba. Skoro po 9 sekundach Megane było już przede mną to znaczy, ze musiał zajechać