Aktywne Wpisy

maybe +128
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +79
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: 910761ebaa8f8e30f3aeba58f3e1118d4e25b60865ccf54530349b84d8d7c853
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Wiemy już skąd bierze się ropa naftowa u nas w kraju, jednak aby stała się ona paliwem, które możemy wlać do baku naszego auta musi ona zostać poddana procesowi rafinacji. W takim razie kto się tym w Polsce zajmuje i skąd poszczególne stacje paliw czerpią gotowe produkty?
Nie jest żadną tajemnicą, że głównymi rafineriami w Polsce są te znajdujące się w Płocku (PKN Orlen) oraz w Gdańsku
Tu masz link. Przeczytaj jak to wygląda. Orlen jest monopolistą na naszym rynku.
https://swiatokiemmarynarza.pl/pochodzenie-paliw-w-polsce/
Rafinerie to słowo klucz. To Orlen dyktuje cenę bo on tylko przetwarza ropę sprowadzoną do Polski
I nikt nie mówi o ubijaniu Orlenu, to ty p--------z głupoty jak skończony tłuk. Skoro już zarzucasz mi coś to będę właśnie tak z Tobą rozmawiał. Jesteś idiotą, skoro nie widzisz, że ktoś kto rośnie w siłę i narzuca marżę tak wielkie by windować swoje przychody
A czekaj, jeszcze jest wysoka marża orlenu. Mam świetny plan, jakby tylko jakaś sieć stacji kupowała hurtowo od orlenu i miała niższe marże, to pewnie wyeliminują stacje orlen z rynku, a my będziemy mieli tanie paliwo od prywaciarza, który
@neeet: ta z wlascicielem ktorym jest ustawodawca danego kraju. Biznesmen z ciebie nie bedzie.
źródło: Screenshot from 2023-08-12 20-50-27
Pobierzźródło: 01 Inflacja w krajach Europy Środkowej
Pobierz