Aktywne Wpisy

MokebeElDursi +35
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nano22 +23
A Chiny tylko się przyglądają i śmieją jak pomarańczowy dał się wrobić w takie bagno. Miliardy $ wywalone, setki rakiet z rezerw zabrane i oprócz zrobienia dobrze zymianom i niestabilności na giełdzie brak pozytywów. Trump może sobie piątkę z Putinem zbić
#iran #usa #bliskiwschod #chiny
#iran #usa #bliskiwschod #chiny

Dowiedziałem się, że w miejscu mojej dawnej pracy (nie pracuje tam z 2 lata) zaczęły przychodzić do byłych pracowników listy z wezwaniem na przesłuchanie, do urzędu/sądu/policji - nie wiem dokładnie. Sprawa dotyczy jakiś machlojek finansowych. Do mnie nic nie przyszło ale mieszkam w zupełnie innym miejscu niż dane na umowie które tam podawałem. Dodatkowo jestem zameldowany też gdzieś w innym miejscu (rodzinne strony). I teraz pytanie czy jak przychodziły listy na dane zameldowania lub dane z umowy i ich nie odebrałem to coś mi grozi? Może mam sam iść do tej instytucji która wzywa i zgłosić się bo inni pracownicy zostali wezwani? Tylko musiałbym się tłumaczyć, że rozmawiałem z osobami które dostały takie wezwania. Nie mam też pewności czy mnie ktoś przesłuchiwać chce. Boje się, że jak to bywa drugi nieodebrany list będzie oznaczał, że jest doręczone i jeszcze ktoś będzie mnie ciągał po sądach o utrudnianie jakiegoś śledztwa czy coś takiego. Co robić?
#policja #sad #prawo #sadownictwo #urzad #urzedy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Nie chce nikomu pomagać ani szkodzić bo nie wiem o co chodzi. Nie mam za bardzo kontaktu z tymi pracownikami. I nie wiem o co też chodzi. Jedna osoba mi mówiła tylko, że ona była w urzędzie na przesłuchaniu (chyba w skarbowym) i pytali tylko co się działo z fakturami/paragonami i czy zna jakieś osoby. To tyle - 10min. Ale mówił też, że ktoś inny
Dziś dostałem wezwanie jako świadek. Urząd celno-skarbowy. Na mój obecny adres zamieszkania.
@bzikus: piszesz o vat, ja za bardzo nie wiem o co chodzi, byłem tylko sprzedawcą, miałem 18 lat. Czy mi coś grozi?
A wyżej ktoś