Aktywne Wpisy

chwed +108
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
JustMightBe +37
źródło: temp_file1398056526672767302
Pobierz

─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@getwell218 skończyłem kierunek inż na polibudzie, ale pierwszą pracę złapałem w takim januszeksie oglądając wykresy i krzycząc jak coś się spierniczy i w sumie nic się tam specjalnie nie nauczyłem, potem była praca w korpo którą dostałem, bo komunikowałem się po ang (okazało się, ze mają problem ze znalezieniem 40 osób mówiących po ang i w sumie dlatego mnie przyjeli) i tam taki
nie mam pracy zdalnej, praca po 8 godzin, duzo stresu i odpowiedzialnosci.
wolalbym zarabiac te 7k w it siedzac w domu zdalnie
Anonim (nie OP): no to chyba jak w każdej branży zostaje zakładać własną działalność żeby było więcej hajsu, ja np wiem że się do tego nie nadaję i nawet głupie b2b mnie trochę przeraża xd ewentualnie przestać czytać wykop, nie oglądać się na innych i robić swoje
────────────────
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Co
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────