Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Boli mnie, że masa ludzi mi umniejsza i to o dziwo niezależnie od płci oraz poglądów: lewicowych czy prawicowych. Wynika to chyba, że jestem pracownikiem fizycznym, który ma wykształcenie średnie i prawdopodobnie ci wykształceni "nie biorą mnie na poważnie". Często odczuwam pogardę od ludzi lub ironię, gdy wypowiadam się na konretny temat. Nieraz zdarzyło mi się słyszeć, gdy powiedziałem coś interesującego lub mądrego: Gdzie to przeczytałeś? Jakbym nie mógł dojść do własnych refleksji i konkluzji.

A mimo że jestem tym zwyczajnym robolem" to jestem w miarę oczytany i wciąż staram się interesować jak najszerszym spektrum wiedzy, chociaż nie mam wysokiego mniemania o sobie i trudno mi stwierdzić czy jestem inteligenty.

Jeszcze przed COVIDem pojechałem na niecałe dwa tygodnie do Salzburga na festiwal teatralno-operowy, bo o zgrozo tzw. fizjol może lubić operę i muzykę klasyczną. Brzmi to śmieszne, ale nie wiedzieć czemu to moje klimaty. Po powrocie spotkała mnie masa uszypliwych i podszytych kpiną komentarzy. O dziwo to chłopy, z którymi robię na budowie zareagowali dość sympatycznie - wiadomo żarty czy było tentegowane, lecz nie odczułem żadnych niemiłych uwag. Chyba najlepszym czasem w moim życiu to były tamte dwa tygodnie, bo nikt mi tam nue umniejszył, a nawiązałem kilka kontaktów, bo o druga zgrozo - potrafię składnie posługiwać się angielskim.

Wiem, że najłatwiej byłoby znaleźć innych znajomych, ale ze względów prywatnych - mieszkam z siostrą, ale nie chcę poruszać pewnych wątków - jestem trochę na nich skazany. Trochu też ciężko mi się odciąć i znaleźć kogoś wartościowego. To pewnie moja głupota, ale co zrobić.

#zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: może to po prostu kompleksy związane z własną edukacją przez którą jesteś zbyt wrażliwy na komentarze innych. Bierzesz wszystko jak "żarty i kpinę". Polecam mieć w------e i robić rzeczy dla siebie a nie aby udowodnić swoją wartość. Możesz też pójść na studia i udowodnić sobie, że możesz je skończyć.
Z fartem ziomuś.
  • Odpowiedz