Aktywne Wpisy

Neocaridina +158
źródło: imgQXuJVt-7fcaa48
Pobierz
Masuca +44
Postanowilem, ze tez bede „eko” i oddam torbe butelek po wodzie z lidla.
Jade na zakupy, w delikatesach butelkomat wielkosci pralki, oczywiscie pelny „wymaga oproznienia”. Podchodze do kasjerki i mowie jej to, a ta ze wie ale to musi wlasciciel sklepu przyjechac bo tam sa plomby i „procedura jest skomplikowana”.
Mysle trudno, nie zrazam sie. Jade do biedronki. Pytam kasjerki gdzie jest butelkomat, a ta wskazuje na karton z dziura na goze xdd i
Jade na zakupy, w delikatesach butelkomat wielkosci pralki, oczywiscie pelny „wymaga oproznienia”. Podchodze do kasjerki i mowie jej to, a ta ze wie ale to musi wlasciciel sklepu przyjechac bo tam sa plomby i „procedura jest skomplikowana”.
Mysle trudno, nie zrazam sie. Jade do biedronki. Pytam kasjerki gdzie jest butelkomat, a ta wskazuje na karton z dziura na goze xdd i
źródło: IMG_0081
Pobierz

Koledzy, od trzech bardzo boli w okolicy 5/6.
Ból oceniam na 9/10. Ketonal 50mg pomaga na 3h.
1. Zdjęcie zostało zrobione przed lekkim wypełnieniem w maju.
2. Boli mnie 5 i 7 podczas ostukiwania.
3. Cały czas czuję jakby ogromne, pulsacyjne ciśnienie, które ogromnie boli.
4. Lekarz otworzył dzisiaj 6 bo jest ponownego leczenia kanałowego, wyczyścił dwa kanały, ale to dopiero połowa.
5. W okolicy 5/6 na a podniebienie mam dwa bólowe miejsca, tak samo na zewn. stronie dziąsła.
6. Wczoraj 6 bolała podczas ostukiwania, dzisiaj już nie.
7. Lekarz mówi, że to bardzo trudny przypadek bo reakcja zębów oprócz opukiwania jest OK.
Dostałem amoksycylinę i przeciwbólowe.
Czy może to być 8? Jutro jadę na zdjęcie 3D. Bardzo trudno rozpoznać przyczynę, a boli masakrycznie.
Ciągnie mi również ból w stronę policzka.
Mam równiez lekko pofałdowane podniebienie.
Po otwarciu 6 poleciało troche krwi.
#dentysta #stomatologia #zeby wołam doktorka @SkrytyZolw
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: Screenshot-20230726-191643
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Dobrze przeprowadzone leczenie kanałowe, a następnie prawidłowo odbudowany ząb (czyli w 90% przypadków albo i więcej, nie jest to zwykłe wypełnienie)
Komentarz usunięty przez autora
6 była leczona kanałów jakieś 10 lat temu, bez mikroskopu. O zęby dbam, tak sądzę.
Jutro jadę na zdjęcie 3D i rozważam usunięcie tej szóstki, w wieku 10 lat straciłem dolną 6. A na dodatek nie chce ponownie leczyć kanałowo.