Wpis z mikrobloga

I tu nie chodzi o to, by teściowa robiła za nas przy dziecku. Tu raczej chodzi, że przydałby się ktoś, kto pomógłby ogarnąć chatę. Kto zrobiłby ciepły obiad, kto przetarłby kurze, umył prysznic. Na to po prostu nie ma czasu.

@mirko_anonim: Jedno zajmuje się dzieckiem, drugie ogarnia chatę. Albo jak wam się nie chce to zatrudnij jakąś pomoc domową, w czym problem. Ja jeszcze rozumiem angażować rodziców do opieki nad
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No nie jest łatwo. Pilnujcie bardzo tego, co jest między Wami. Bo w przemęczeniu, presji, bałaganie i deprywacji sennej, łatwo o wzajemne oskarżanie. Tak po przeczytaniu Twojego postu zaczęłam się zastanawiać- może te domy wielopokoleniowe to również kiedyś była przyczyna tego, że związku były znacznie trwalsze? Bo była realna pomoc i podnoszenie na duchu, dzisiaj często pary żyjące w miastach są same i same wychowują dzieci, a dwójka maluchów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: I dobrze, że rodzice nie pomagają. Swoje dzieci odchowali to czas na odpoczynek, a nie kolejne niańczenie następnego pokolenia.

Kolega dziś też mi mówił, że kocha swoje dzieci nad życie, ale jak wywiózł je na dwa tygodnie do dziadków to od razu odżyli z żoną i ruszyli bardziej budowę domu, a babcia dzwoni z sympatycznym przekąsem, że jednak nie daje rady do końca, bo dzieci ciągle chcą jeść i biegają.

Moja
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie porównuj się do innych, bo każdy ma inne warunki życiowe, inną rodzinę, inny start. Jedni dostają od rodziców wsparcie, mieszkania i działki, a inni jedyne co dają to traumy, problemy psychiczne i kopa w 4 litery jako rozpęd w życiu.

Zdecydowaliście sie na dziecko, to weźcie odpowiedzialność ze wszystkim co sie z tym wiąże. Wiedziałeś jakie masz relacje rodzinne i pomocy nie będzie, a mimo tego i tak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ciesz się małym bo to ciulstwo małe tak szybko rośnie że nawet nie wiesz kiedy i zacznie się z tobą klucic xd jak mój mały. Co do teściów prędzej oczekiwał bym opieki nad małym niż zajmowanie się chata
  • Odpowiedz