Aktywne Wpisy

thorgoth +508
Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W sensie młoda dziewczyna obsługująca wóz asenizacyjny. Swój własny.
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty
źródło: jdb3etawmwib1
Pobierz
xazas +732
Witam zainteresowanych, weekend był dniem wolnym dla agentów nieruchomości, także nie posiadam zbytnio wiadomości, ale niektórzy chcieli dołączyć do zabawy, także udostępniam cały kod na Githubie. Kod jak mi się wydaję jest dobrze udokumentowany, ale gdyby były jakieś niejasności to zachęcam do kontaktu. Podpięte jest pod gpt4o-mini od OpenAI, ale jak macie coś innego to w sumie dobrze wiecie co musicie zrobić.
Podpiąłem 5 skrzynek i działało także 20 czy 50 powinno śmigać
Podpiąłem 5 skrzynek i działało także 20 czy 50 powinno śmigać
źródło: image
Pobierz

Cześć wszystkim.
W firmie w której pracuję dostałem propozycję zmiany stanowiska i powiem Wam, że nie wiem co zrobić.
Niestety jestem osobą która mocno przywiązuje się do ludzi, przedmiotów itp., a także nie lubi dużych zmian w życiu. Mam bardzo fajnego kierownika jak i całą ekipę w biurze.
Jestem projektantem i przygotowuję dokumentację produkcyjną do wyrobów nietypowych oferowanych przez firmę.
Czasem są to proste rzeczy typu zmiana wymiarów poza zakresy standardowe, dorobienie otworowania, innym razem rakiety, gdzie produkt jest wykonywany indywidualnie pod klienta, robione są jakieś obliczenia, projektowane części, mocowania itp. Stosunek tych projektów określiłbym jako 90:10 dla tych prostszych rzeczy. Wadą tej pracy jest jedynie to, że w naszym kraju jako projektant/konstruktor raczej nie ma kokosów, obecnie zarabiam około 5 tys. zł. netto( południe polski), i nie widzę perspektywy na większe zarobki. Chętnie porobiłbym jakieś rysunki czy modele 3D po pracy żeby dorobić, ale jest masa tego typu ogłoszeń i ciężko się przebić.
Nowe stanowisko miałoby polegać na "nawadnianiu" pewnego programu w produkty jakie oferuje firma, ustawianie zależności, projektowanie prostych interfejsów w oparciu o funkcje udostępnione w programie, typu jak wciśniesz przycisk to wygeneruje ci się kompletacja wyrobu, jakieś raporty magazynowe, pilnowanie cen, powiązanie wyrobu z rysunkiem itp. Praca polegająca głównie na pisaniu If, Then, Else (program napisany w VBA i w tym języku można pisać proste skrypty). Podobno pisząc jakieś zapytania SQL można sobie jakoś ułatwić pracę. W dłuższej mierze może jest to bardziej perspektywiczne, trochę lepsze zarobki (około 600 zł/msc) ale nie wiem czy chcę w to iść.
Najgorsze, że dostałem bardzo mało czasu na zastanowienie się na tą propozycją, tak naprawdę to 2 dni. Nie wiem co w przypadku jak sobie nie poradzę, na poprzednie stanowisko nie wrócę bo firma musi za mnie przyjąć inną osobę.
Nie piszę tego po to żebyście mi pisali zrób to albo zrób tamto, decyzję muszę podjąć sam.
Po prostu chciałem o tym z kimś porozmawiać ale nie mam z kim.
Trzymajcie się Mirki i dobrej nocy.
#praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@slabehaslo
Dziś dowiedziałem się trochę więcej o tym stanowisku.
Praca ma polegać typowo na wprowadzaniu danych do systemu i pilnowaniu zależności między nimi. Trochę pracy że skryptem, ale tak jak pisałem to jest głównie instrukcja warunkowa
Ja generalnie rzecz biorąc lubię rysować w CADzie i modelować 3D.
O ile mój kierownik ma bardzo dużą wiedzę w zakresie projektowania i konstruowania, i chętnie się tą wiedzą dzieli, to żadna firma w moim rejonie nie daje możliwości na jakieś lepsze zarobki w tej dziedzinie.
Szkoda, że firma w której pracuje nie docenia naszego działu. Mamy jedne z najniższych
Do tego pewnie przydałyby się jakieś studia umożliwiające zdobycie uprawnień.
─────────────────────
Do tego pewnie przydałyby się jakieś studia umożliwiające zdobycie uprawnień.
─────────────────────