Aktywne Wpisy
KaroIex +134
Właśnie zostałem wrogiem publicznym numer 1 wśród znajomych
Dopiero zacząłem pierwszą pracę, nie powiem, jest całkiem nieźle jak na początek.
Ale do rzeczy, wygadałem się, że za mieszkanie płacą mi rodzice (po prostu chcą mi pomóc mówili, że będą mi płacić, dopóki studiuje a został mi jeszcze rok studiów, jak nie pracowałem tylko studiowałem to oni mnie utrzymywali)
No i się zaczęło ogólne oburzenie, że jak tak można, że jestem maminsynkiem, nie
Dopiero zacząłem pierwszą pracę, nie powiem, jest całkiem nieźle jak na początek.
Ale do rzeczy, wygadałem się, że za mieszkanie płacą mi rodzice (po prostu chcą mi pomóc mówili, że będą mi płacić, dopóki studiuje a został mi jeszcze rok studiów, jak nie pracowałem tylko studiowałem to oni mnie utrzymywali)
No i się zaczęło ogólne oburzenie, że jak tak można, że jestem maminsynkiem, nie
SzymonXes +139
Kontekst: Julczysko z licbazy odzywa się do mnie po dosłownie 7 latach od ostatniej wymiany wiadomości. PS Ja to mam pecha. Ani szczęścia w kartach, ani w miłości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#frajerzyzmlm #mlm #vejt
#frajerzyzmlm #mlm #vejt
#programowanie #programista15k #programista25k
Witamy w świecie gdzie HR nie potrafi dobrze napisać wymagań do pracy.
MMM, dawać do leadowania kogoś kto
Potem
Skąd ty się człowieku urwałeś?
@GrochenMochen: a ja pracuję już drugą dekadę i rekrutowałem. Płaci się dobrze za konkretne skille.
@GrochenMochen: jakbym się opierał na raportach to powinni mi obciąć wynagrodzenie o połowę.
@GrochenMochen: zalezy od oferty i branży, ale jak chcesz dużo zarabiać na technicznym stanowisku musisz być bardzo dobry z kilku rzeczy, nie całego spektrum. A najlepiej jak te kilka rzeczy jest używane przez duże firmy z dużymi budżetami.
tmoj ostatni kontralt to bylo 660 euro dziennie netto za testy tylko i wylacznie manualne
chcieli po prostu kogos z duzym expem i tyle
juz nie pracuje bo zmeczyl mnie ostatni projekt
znalezli mnie z nowego, duza firma automotive i tam robilem testy manualne ostani rok na caly etat a teraz do konca wrzesnia na pol etatu a pozniej juz koniec (juz sie ugadalem z nimi tak ze koncze)
nie chce mi sie juz w IT