Siemanko, wie ktoś może dlaczego w grze mam maksymalnie 114-116w TGP? skoro powinno być więcej sądząc po info w systemie i tym co deklaruje producent na swojej stronie. A deklaruje 150w. Od razu zaznaczam że laptop podłączony do prądu oraz włączona tylko dedykowana karta. Sprzęt to #lenovo legion 5 pro #pytaniedoeksperta #laptopy
@Pancak3: mając zainstalowane sterowniki od nvidi powinieneś mieć również zainstalowane coś takiego jak "panel sterowania nvidia", tam mogą być jakieś ustawianie od zarządzania mocą, ogólnie tam warto poustawiać to wszystko pod siebie albo poszukać poradników co jak ustawić
druga sprawa chłodzenie, legiona nawet nie ma co używać bez jakiejś podstawki, nawet nie musi być chłodząca, byle podnieść laptopa żeby miał czym oddychać, patrzyłeś ogólnie temperatury cpu i gpu? często jak
@Langus: Wiem, wiem. Ustawiłem na najwyższy tryb. Znalazłem nawet opcje w panelu sterowania nvidia i ustawiłem co trzeba lecz nadal maks 115w. Może to wina sterowników?
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Od razu zaznaczam że laptop podłączony do prądu oraz włączona tylko dedykowana karta.
Sprzęt to #lenovo legion 5 pro
#pytaniedoeksperta #laptopy
źródło: Zrzut ekranu 2023-07-18 121729
Pobierzdruga sprawa chłodzenie, legiona nawet nie ma co używać bez jakiejś podstawki, nawet nie musi być chłodząca, byle podnieść laptopa żeby miał czym oddychać, patrzyłeś ogólnie temperatury cpu i gpu? często jak
A jaki laptop teraz się nie grzeje? Oczywiście zamówiłem podstawkę i jutro ma być, będzie testowane