Aktywne Wpisy

Jak weźmiesz iPhone nigdy nie wrócisz na #android ta, bateria tak pięknie trzyma, że po tygodniu już myślę czy nie oddać i nie zamówić oneplusa 15, czuję się jakbym cofnął sie w rozwoju, bateria słaba, żadnych ficzerow, aparat też bez szału w porównaniu do honora magic 6 pro na plus tylko rozmiar bo to male pro, ale dwa razy dziennie telefonu ładować nie będę
#iphone #ios
#iphone #ios

WielkiNos +319
Podstarzałe juleczki i grażyny z korpo, których pracę z łatwością zastąpi wkrótce ai czują się lepsze od specjalistów nie do zastąpienia, którzy zarabiają kilka razy więcej niż one. Nieźle.
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
źródło: temp_file5107781677833259091
Pobierz

W połowie czerwca miałem przyjemność pogadać z Krzysztofem Chrobasikiem, graczem i prezesem stowarzyszenia Q-Bit, który postanowił wysłać pisma do UOKiK oraz Nintendo of Europe w sprawie braku polskich wersji językowych gier na tę platformę.
Przypomnijmy, Nintendo Switch nawet nie ma polskiego menu w systemie.
Rozmawialiśmy o tych listach, o tym jak gracze przeklikują potem komunikaty, bo w dzieciństwie nie rozumieli ich po angielsku. Łatwo jest powiedzieć, że „naucz się angielskiego”, jednak gry powinny być dla wszystkich. Dla dzieci, dla starszych, dla każdego, kto chce grać w swoim języku.
W dodatku czeski dystrybutor nie prowadzi też z polskimi graczami otwartego dialogu. Nie wiemy, ile konsol i gier Nintendo sprzedaje się tak naprawdę w Polsce, nie wiemy nawet jak zacząć z dystrybutorem rozmowę o polskich wersjach gier. Plus, to nie my powinniśmy się o to starać, a firma, która chce walczyć o polskich graczy.
PlayStation potrafi. Xbox też potrafi. To najwyższa pora, żeby Nintendo zagrało z nami w otwarte karty.
ARTYKUŁ
#gry #polska #nintendoswitch
źródło: nintendo_zelda_po_polsku_final
PobierzTutaj lista gier w PL: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jw1UXn1dT8x8X2CDwd6-3h6ze29bphIB_CnpaQ3UcR4/edit#gid=0
źródło: wtf-quiet
PobierzMogłem nie zrobić ani jednej albo nasrać ich 1000. Co to zmienia? Wiem jak gry są budowane. Sam zajmowałem się kiedyś tworzeniem modów do gierek.
@Yohokaru_96: Nintendo nawet nie jest oficjalnie na polskim rynku ( ͡° ͜ʖ ͡°). Już prędzej wycofają licencję dla dystrybutora swoich gier i znikną całkowicie z Polski xd
Żyjesz na tym świecie i nie wiesz, że gracz z krajów byłej demokracji ludowej nie zna ich produktów i ma je za dziecinne, a samo Nintendo nawet nie próbuje wejść? Tutaj nawet PSX i Xbox miały trudne początki.
Pamiętam, że jak Switch wyszedł to taki dowcip krążył, że w dużym mieście kupiono dwa egzemplarze, jeden przez jakiegoś weboo nerda, a drugi
@Yohokaru_96: i kazdy z powyzszych moze sie nauczyc ang. im szybciej tym lepiej.