Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +5

@RyouNarushima: mocny słowa jak na wychodka
To chyba w tej chwili dosłownie jedyna dyplomatyczna sprawa, o jakiej w Polsce się mówi.
No i dziś rocznica, więc nie powinno cie dziwić, że jest o tym
Ja czekam zresztą na przeprosiny za moje krzywdy pierwszowojenne.
@60scnds: Ale ja już nawet nie oczekuję przeprosin. W dupie z nimi. Oczekuję POCHOWANIA ZMARŁYCH. Tylko i aż tyle.
@Shatter: Przede wszystkim powinni przepraszać sprawcy, a nie przypadkowe osoby. Inaczej to wychodzi komicznie, jak kwasniewski przepraszający za jedwabne. Nie wiadomo kogo i w czyim imieniu. Chyba swoim. Co ci dadzą przeprosiny urzędnika jakiegoś reżimu, gdy czlonek danej grupy, tych zbrodni (słusznie), nie czuje się winny.
@Shatter: Zbrodniarze powinny być, przede wszystkim, pociągnięci do odpowiedzialności.
Bardziej by cię ucieszyły przeprosiny losowego kacapskiego żołnierza, który wali rakietami w cywili, czy szojgu albo putina?
źródło: kkXXX
Pobierz@Shatter: Tak, przeprosiny osoby nie odpowiedzialnej za czyn, w imieniu osób które za ten czyn również w ogóle nie czują się odpowiedzialne, a przepraszanymi osobami nie są ofiary czynu, są dla mnie śmieszne. Ja się nie poczuwam do przeprosin urzędasa i w żadnym wypadku nie robi tego w moim imieniu, co najwyżej w swoim własnym. Jeśli udaje, że robi to również za mnie, staje się tylko żałosny,