Aktywne Wpisy

Melkovva_ +6
Od dziś oficjalnie wolna możecie słać oferty matrymonialne

Atreyu +3
Czy znacie ludzi wierzących w Teorię Płaskiej Ziemi? (ew. chemtrails, chipy w szczepionkach, naziści na księżycu)
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka

To niestety prawda w ok. 99% przypadków. W tym 1% albo ktoś jest bardzo zdeterminowany i lepszy/zdolniejszy od rówieśników, albo ma po prostu mnóstwo szczęścia. Generalnie często wszystko sprowadza się do kasy. Jak ją masz, masz pewność siebie.
źródło: 1516dba16d4b54de71cf1732f3f8f293
Pobierz@SOLDIER_OF_FROGTAN: Ja mam kasę i pewność siebie i niewiele to zmienia.
Moim zdaniem, to zależy też jakie miałeś dzieciństwo. Jeśli jesteś z biednej rodziny i kasę zdobyłeś np. po studiach ciężką pracą, to trochę inna sytuacja niż u normika, który od dzieciaka miał wszystko, bo starzy byli nadziani.
@kamil150794: a kto mówił o zabawkach? wystarczy dostawać kieszonkowe, żeby móc sobie pozwolić na jakieś wyjścia na miasto z kolegami + ewentualnie kasa na rozwijanie pasji/zdolności typu szkoła muzyczna, taneczna, językowa itp. niestety w wielu domach jest raczej jak w tej paście:
"tate tate jestem dobry w gała, zapisz mnie do klubu, to tylko 60 zł miesięcznie - niestety synek,