Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nocny-mirek: ale dlaczego kolegę atakujesz? Rzeczywiście jest spadek wakatów i sama doświadczyłam utraty stanowiska. Zastąpiono mnie tańszym rozwiązaniem ponieważ teraz rynek się zwija i firmy starają się oszczędzać. Obserwuje rynek i z kim nie rozmawiam to rzeczywiście jest lipa ogromna. Sama gdybym na nowo wybierała swój kierunek życiowy to bym poszła na lekarza. Podobna ilość czasu zmarnowałam na naukę.

Firmy nie chcą zatrudniać bootcampowiczow ponieważ Ci ludzie nic nie umieją.
  • Odpowiedz
@ly000: Zabawne jest to, że pewnie napisałeś te wysrywy z poziomu niskowykwalifikowanego programisty.
Nie, programowanie czy ogólnie IT jest na topie i długo będzie.
Jeśli ktoś szuka czegoś nowego, dopiero się uczy to warto zainteresować się szeroko pojętym Big Data czy AI/ML.

Praca fizyczna zazwyczaj jest słabo płatna w porównaniu do tej umysłowej i szybko osiągasz sufit możliwości oraz brak rozwoju. Szczególnie teraz jak jest nadpodaż imigrantów, choćby ze strony
  • Odpowiedz
@faxey: No, to porównywanie zawodów fizycznych do programistów, to w ogóle szczyt szczytów niewiedzy i wąskiego życzeniowego myślenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Fizyczny opiera się na innych zasadach rynkowych, jest bardziej podatny na różne fluktuacje (choćby i ceny kredytów...).
Dwa, fizyczny jest bardziej narażony na różne czynniki. Od wyeksploatowanie się fizycznego po kolegów "alkusów".
Fizycznemu ciężej się przebranżowić na pracę wymagającą mentalnego wysiłku, podczas gdy odwrotnie
  • Odpowiedz