To jest dla ciebie usprawiedliwienie pogwałcenia wolności obywatelskich?
Oprócz wolności obywatelskich masz też obywatelskie obowiązki i to jest jeden z nich. Jak korzystałeś z wolności to fajnie a jak masz wypełnić swoje obowiązki to już nie, wiadomo. Ojczyzny trzeba bronić a was ruskie odpady utylizować w dołach z wapnem niezależnie jaki konflikt wywołacie.
@Skyworld: Wynikające z tego, że korzystasz z tego co państwo zapewnia. Czyli np. infrastrukturę, powszechną edukację, powszechną służbę zdrowia, polityka zagraniczna, obronność, energetykę, policję, wspieranie kultury i tak dalej. Jesteś w to w---------y jeśli jesteś obywatelem. Nikomu nie staje, ale każde inne myślenie jest tchórzostwem. Albo się ma jakieś ideały albo jest się hedonistycznych zwierzęciem kierowanym przez instynkty które się pieni na każdą wzmiankę o odpowiedzialności za cokolwiek.
Czyli np. infrastrukturę, powszechną edukację, powszechną służbę zdrowia, polityka zagraniczna, obronność, energetykę, policję, wspieranie kultury i tak dalej
A państwo mi to za darmo daje, czy może płace coś takiego jak podatki?
@JanRouterTrzeci: wszyscy obywatele, społeczeństwo obywatelskie. Pewnie termin jest Ci obcy. Akurat z podatkami raczej nie trafiłeś, pewnie za jeden rok moich podatków mógłbym kupić Ciebie z całym chlewikiem. Nie jedz żarcia z Biedronki bo jest trujące. Zresztą widać co Ci z łbem zrobiło.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
źródło: obraz_2023-07-06_085257244
Pobierzźródło: IMG_8594
Pobierz@mirek_86: a to ruskie mają władzę ustawodwaczą na Ukrainie? To może napiszę, byliby tak łaskawi zmienić prawo również w Polsce?
źródło: russian-troll-posting-on-the-internet-sweating
PobierzOprócz wolności obywatelskich masz też obywatelskie obowiązki i to jest jeden z nich. Jak korzystałeś z wolności to fajnie a jak masz wypełnić swoje obowiązki to już nie, wiadomo. Ojczyzny trzeba bronić a was ruskie odpady utylizować w dołach z wapnem niezależnie jaki konflikt wywołacie.
A państwo mi to za darmo daje, czy może płace coś takiego jak podatki?
Mało mnie to obchodzi