Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skyworld:

A państwo mi to za darmo daje, czy może płace coś takiego jak podatki?

Płacisz w większości na utrzymanie i na inwestycje. Ale to państwo jako organizacja wszystko organizuje. Sam tymi podatkami mógłbyś się podetrzeć. To co wyprodukowałeś i część oddajesz na podatki powstało przy użyciu istniejącej infrastruktury która była zanim zacząłeś podatki płacić i będzie jak już przestaniesz więc nie kozacz synek.

Mało mnie
  • Odpowiedz
@Sitwa:

powstało przy użyciu istniejącej infrastruktury która była zanim zacząłeś podatki płacić i będzie jak już przestaniesz więc nie kozacz synek.

Synku, ta infrastruktura powstała również z podatków moich rodziców i ich rodziców etc.

brak imponderabiliów nie jest
  • Odpowiedz
@Sitwa:

rzeczy najważniejszych jak wolność, ojczyzna, tradycja, religia i rodzina.

Fajna ta wolność gdy gadasz o tym że każdy ma iść bronić państwa bo tak a jak nie to znaczy że jest hedonistycznym zwierzęciem. Państwo nakłada masę ograniczeń i obowiązków a ty mi mówisz o wolności.

To ja bronię mojej kobiety
  • Odpowiedz
@Skyworld:

Fajna ta wolność gdy gadasz o tym że każdy ma iść bronić państwa bo tak a jak nie to znaczy że jest >hedonistycznym zwierzęciem. Państwo nakłada masę ograniczeń i obowiązków a ty mi mówisz o wolności.

Tak naprawdę to społeczeństwo poprzez państwo. Wszyscy się dokładamy do wspólnych usługi i egzekwujemy, żeby nie było nadużyć i żeby poza benefitami obywatelskimi każdy wypełniał też obywatelskie obowiązki. A poza tym masz pełną wolność.
  • Odpowiedz