Aktywne Wpisy
WOWMichal +6
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem z w związku z kobietą praktycznie wyłącznie dla jej kasy. Można zrobić małe AMA w komentarzach, postaram sie odpowiedzieć na wszystko oprócz oczywistych trolli.
Jesteśmy z 7 lat i nie zapowiada się żeby miało się zakończyć. Poznałem ją dawno temu przez znajomych znajomych jak to bywa, na jakimś spotkaniu i tak się rozwinęło. Jestem dobrym słuchaczem, chociaż pewnie większość pomyśli że ta cecha do mnie nie pasuje po
Jestem z w związku z kobietą praktycznie wyłącznie dla jej kasy. Można zrobić małe AMA w komentarzach, postaram sie odpowiedzieć na wszystko oprócz oczywistych trolli.
Jesteśmy z 7 lat i nie zapowiada się żeby miało się zakończyć. Poznałem ją dawno temu przez znajomych znajomych jak to bywa, na jakimś spotkaniu i tak się rozwinęło. Jestem dobrym słuchaczem, chociaż pewnie większość pomyśli że ta cecha do mnie nie pasuje po
- Chce obniżać podatki
- Likwidować socjal
- Zwiększać swobody obywatelskie(marihuana, przechodzenie na czerwonym świetle)
- Stopniowo wychodzić z piramidy, którą jest ZUS
- Zlikwidować NFZ i zastąpić go jakimś innym systemem np. singapurskim
Jak to zrobicie, to z przyjemnością zacznę z wami wyzywać Konfę i zagłosuję na waszą partię, nawet jeśli zalegalizujecie aborcję i małżeństwa, adopcje dla osób LGBT.
Jeżeli nie ma partii, która jest alternatywą w kwestiach gospodarczych dla Konfederacji, to wasz spam ulatuje w eter, bo dla nikogo normalnego skrobanka nie jest kluczowa.
#polityka #neuropa #konfederacja #bekazlewactwa
@OskarDw: ale przechodzenie na czerwonym już tak XD XD
@OskarDw: A Krzysio o tym wie?
może by nawet zalegalizowali pędzenie i byś nie musiał szukać ruskiego spirytu po osiedlu
@SOLDIER_OF_FROGTAN To nie jest sprawa kluczowa, jak wyżej. Z tego co wiem, Bosak jest za dekryminalizacją, czyli de facto liberalizacją obecnych przepisów.
Program Konfederacji jest neutralny budżetowo. Jeżeli uważasz, że jest inaczej to podaj te kosztowne postulaty i wtedy z czystym sumieniem wrzucę cię na czarno, jeżeli skłamiesz.
przejrzałem te projekty ustaw i jest to bez wątpienia mniej populistyczne niż to co na stronie, ale gdzie tu jest neutralność budżetowa skoro wszystkie projekty dotyczą obniżki podatków?
PIT strona 23 (trochę łagodniej niż pit 0 ale to co tu zacytowano dosłownie było na stronie konfy)
Dobrowolny ZUS strona 7
O paliwie strona 27
Wy serio nie wiecie jaki program ma ta partia
Linkujesz dokument którego nawet nie czytałeś
Tak, niestety ktoś mało kumaty zarządza ich stroną i pozycjonuje jakąś ukrytą podstronę jak wpiszesz w google "konfederacja program". Jak wejdziesz normalnie na ich stronę to nie da się tego znaleźć co wkleiłeś.
Jest usunięcie 13,14 emerytury, 300+ i jakieś inne pomniejsze rzeczy, plus obietnica niewprowadzania nowych socjalów. Z
@OskarDw: yyy, wchodzisz na stronę konfy, rozwijasz menu klikasz tutaj
Masz rację, ale nie powinno się to pozycjonować jako "program", bo dochodzi do nieporozumień.
ale nawet jeśli to trzeba wziąć pod uwagę, że:
- deficyt to ~50mld (choć dokładnie nie wiadomo)
- wydatki na emerytury rosną rocznie o 20mld
- nie wiem jakie jest ich podejście do spraw wojska (w 2022 wynosiły 2,4%, pis chce zwiększyć docelowo do 5%, więc jeśli
@barnej-flinston Była spoko w swoich założeniach, mogła konkurować z Konfederacją, ale co to wnosi? Gdyby Petru nie zniszczył swojej partii, to może dzisiaj mieliby 30%.
@OskarDw: no chyba, że jego żona/siostra umiera w męczarniach podczas zwykłej ciąży to wtedy wykopfejs.jpg