@Zamanosuke: Te powyżej to akurat są z Gigi, na wagę i wychodzą ok 30 PLN za sztukę xD. Rok temu cena była bliższa 20 PLN z tego co pamiętam. Te ze zdjęcia @efceka za 21 PLN są z Chleboteki i są o poziom gorsze (ciągle bardzo dobre, ale cena zdecydowanie za wysoka)
Natomiast w pewnym momencie ceny zaczęły im się odklejać, znalazłem wpis na wykopie gdzie rok temu pisałem, że dwie jagodzianki już 39 pln a w tym roku to już 66 pln xD
@orzeszkiziemne: nic im się nie odkleja, skoro baranki dalej ustawiają się w kolejkach po bułkę drożdżową za 33 złote xD. Baranki należy strzyc, aż je kukle będą swędzieć. Ci idioci jeszcze myślą, że przepłacanie za kawałek ciasta czyni
@one_and_only: Warto jeszcze dopisać, że sama cena jagód leśnych może dojść gdzieś do 30 zł za litr. Ilość jakod w takich bułkach widać na zdjęciu. A Gigi ma jedne z najlepszych jakościowo wypieków w mieście. Kruszonka na maśle, żadnej margaryny itd. Dobrej jakości mąka, cukier też drożeje ostatnio. Plus ceny energii. Najtaniej widziałem obecnie jagodzianki za około 5 zł, ale średnio ich jakość porównać (bardziej przypominały drożdżowego małego klocka z
#elrond
źródło: smutny elf
Pobierz@lukiboss: tu to cię tez chyba poniosło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rok temu cena była bliższa 20 PLN z tego co pamiętam. Te ze zdjęcia @efceka za 21 PLN są z Chleboteki i są o poziom gorsze (ciągle bardzo dobre, ale cena zdecydowanie za wysoka)
@kopek: super, już jadę 300km po drożdżówki
@orzeszkiziemne: nic im się nie odkleja, skoro baranki dalej ustawiają się w kolejkach po bułkę drożdżową za 33 złote xD. Baranki należy strzyc, aż je kukle będą swędzieć. Ci idioci jeszcze myślą, że przepłacanie za kawałek ciasta czyni
Odejmują już hp za zakupy w cukierni? XD
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz