@PIAN--A_A--KTYWNA akurat, mieszkania socjalne tak powinny wygladac. Dopiero komunalne powinny byc cywilizowane. W socjalnych mozesz nie placic za nic, a i tak samorzad cie utrzyma.
@tekserew: W zasadzie tak, ale na mieszkaniach komunalnych Ci ludzie są wrzucani do (z grubsza) cywylizowanego społeczeństwa, co daje szansę na asymilację. W parku baraków patologia będzie trafiać do większej patologii i będzie o wiele mniejsza szansa na wyjście z takiego środowiska.
@Pawulonik_5mg problem dotyczy tego, ze hotele socjalne sa zadluzane na miliony, a placi sie za utrzymanie tego i wymaga remontow oraz modernizacji. Dawniej byla jedna toaleta na korytarz, a teraz zadaja toalet w kazdym mieszkaniu.
@tekserew: To są 2 oddzielne problemy. Myślę, że da się zrobić tak, że rozwiązanie jednego nie będzie wykluczać rozwiązania drugiego. Ale nie chce mi się tego kminić. XD
akurat, mieszkania socjalne tak powinny wygladac. Dopiero komunalne powinny byc cywilizowane. W socjalnych mozesz nie placic za nic, a i tak samorzad cie utrzyma.
@tekserew: o to jak w stanach, tam problem bezdomnosci rozwiazuja prywatnymi wiezieniami z praca przymusowa dla korporacji. Nie bardzo lapiecie, ze zamykanie paotologii w jednym miejscu powoduje zazwyczaj zwiekszenie sie problemu? Ale to trzeba poczytac ksiazki, zamiast na chlopski rozum to brac.
@tekserew: Z tym że komunalne mają u nas tak niski limit czynszu że w zasadzie też są jak za darmo. 10 czy 12 zł za metr wynajmowanego mieszkania w dużym mieście to jakiś żart z tych, którzy muszą na rynku płacić po 40-50
@sredni_szu tak, zdaje sobie z tego sprawe. Ale by pozyskac komunalne musisz chociaz wykazac jakas wole, chec. A socjalne dostajesz jak wszystko masz gdzies, bo prawnie w Polsce nie mozna nikogo wywalic na ulice.
podoba mi się na tym windows 11 że jak się zawiesi explorator plików i się go ubije przez task manager bo nic innego nie da rady zrobić to wtedy znika pasek zadań, menu start, pulpit i wszystko
Dostałam pracę (。◕‿‿◕。) Rok temu zarabiałam ledwie 3000 zł mimo że biegałam z jednego miejsca do drugiego. Od jakiegoś czasu jest 5000 zł a od maja będzie prawie 7000 zl乁(♥ʖ̯♥)ㄏ Może dla innych to niewiele ale dla mnie to duży postęp.
źródło: 7pxx3s
PobierzW parku baraków patologia będzie trafiać do większej patologii i będzie o wiele mniejsza szansa na wyjście z takiego środowiska.
taguj to g---o
@tekserew: o to jak w stanach, tam problem bezdomnosci rozwiazuja prywatnymi wiezieniami z praca przymusowa dla korporacji. Nie bardzo lapiecie, ze zamykanie paotologii w jednym miejscu powoduje zazwyczaj zwiekszenie sie problemu? Ale to trzeba poczytac ksiazki, zamiast na chlopski rozum to brac.