Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki podpowiedzcie coś bo mam mieszane myśli. Dwa lata temu odrzuciłam zaloty pewnego #niebieskiepaski. Ogólnie to naprawdę w porządku, inteligentny, miły chłopak. Poznaliśmy się pod koniec studiów, złapaliśmy kontakt i kiedy na horyzoncie pojawił się koniec wspólnego studiowania, on spróbował przekuć znajomość w #zwiazki. Niestety nigdy ja nigdy nie patrzyłam na niego w ten sposób (nie mój typ chłopaka przede wszystkim pod kątem podejścia do życia, humoru, dystansu do wielu rzeczy), a na dodatek zaczęłam się z kimś spotykać chwilę wcześniej. Postarałam się najdelikatniej jak to możliwe ochłodzić relację, jednak kiedy on wciąż naciskał - powiedziałam mu prawdę. Od tamtej pory on całkowicie uciął kontakt. Rozmawialiśmy może ze 2 razy od tamtej pory przypadkowo na jakiejś imprezie. Nie próbowałam na siłę trzymać go przy sobie szanując jego decyzję tak jak on uszanował moją.

I teraz pojawia się clue całej sytuacji. Niedawno przytrafiła mi się (a właściwie to moim rodzicom) pewna trudna, całkowicie losowa sytuacja. Jest ona mocno związana z branżą, w której pracuje wspomniany chłopak. Wielu wspólnych znajomych namawia mnie do kontaktu z nim, mówiąc, że bardzo pomagał im w podobnych sprawach. Mam jednak wątpliwości czy powinnam się do niego odzywać. Szczególnie, że przez długi czas nie mieliśmy żadnego kontaktu, a teraz przyszłabym od razu z problemem. Ciężko nie odnieść wrażenia, że chcę go wykorzystać - a naprawdę nie chciałabym żeby tak o mnie pomyślał. Jak myślicie jak to rozegrać?

#rozowepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@programista15cm @apee jeżeli nie będzie chciała ugrać czegoś ekstra, tylko potraktuje to jako normalna usługę to nie widzę nic nagannego w takim zwróceniu się.

Nie wirze tez nic nagannego czy dziwnego z jej perspektywy w takim zwracaniu się - wolałbym powierzyć swoje sprawy komuś o kim wiem że jest inteligentny i kompetentny niż niż komuś k kim takie przekonanie muszę budować na bazie opinii z neta.

Już też nie bądźcie
  • Odpowiedz
@Niemamwiedzy: owszem nie wykonuje usług dla osób fizycznych. Ale często kupuje usługi. Od remontowo budowlanych przez masę innych i zawsze pytam o referencje, zawsze pytam o wiele rzeczy zanim się na kogoś zdecyduję.

Masz rację, dla części wykonawców to jest problem nie do przeskoczenia. Domyślasz się z którą częścią współpracuje?

To naprawdę jest proste jak drut. Nie musisz być programista15cm, umieć napisac crawler, który sciagnie Ci wszystkie maile / numery telefonów wykonawców
  • Odpowiedz
@Niemamwiedzy: bardzo dojrzała, profesjonala postawa + oczekiwanie, ze klient poniesie ryzyko i wejdzie w coś w ciemno... P0lska tak motzno XDD

Z pewnością dalej podczas pracy przy projekcie, podczas problemow, bo zawsze są jakieś problemy do rozwiązania... Na pewno wtedy postawa będzie bardziej profesjonalna XDD

I właśnie często po opiniach w necie już widać (po odpowiedziach), jak ktoś radzi sobie z rozwiązywaniem problemów. Czy reaguje impulsywnie, czy jest warchołem...
  • Odpowiedz