Aktywne Wpisy

yahoomlody +305
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
TheDziobaker +299
Ogólnie mam wywalone na dramę z #psiarze ale jedno muszę przyznać: od właścicieli psów strasznie śmierdzi a jak wchodzę do ich mieszkań to czasem zbiera mnie na wymioty. Trochę jak z palaczami którzy nie czują już smrodu fajek.

#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia #fizjoterapia #zdrowie #kregoslup #takaprawda #silka #sport
źródło: g
Pobierz@lolarz55: to nie jest fizjo tylko farmazoniarz
Generalnie chodzi o
@lolarz55: Jeśli przez ten okres było robione wszystko to, co było optymalnym działaniem - i nie ma poprawy - to do rozważenia operacja
Rozpier dalal mnie to że strongmeni i trójboiści dźwigają jakieś kosmiczne ciężary a człowiek może się rozje bać na jakiś śmiesznych ciężarach.
Większość Polaków od zbyt długiego siedzenia ("uczą" tego w szkole) ma jakieś tam zmiany degeneracyjne w odcinku lędźwiowym, głównie L5-S1 (z autopsji). Tego nie da się zregenerować w kilka dni, raczej potrzeba lat. Można bardzo sobie poprawić (do stanu w pełni funkcjonalnego) jeśli będzie się przestrzegać pewnych zasad:
1. Dużo leżeć,
Pewnego dnia z lędźwi ból przeszedł na pośladek i to był przełom, coś zaczęło się dziać. Jednak ciężko mi było siadać i wstawać z bólu (wyprost i zginanie nogi).
Przez cały czas rozciągam się, roluję, dużo jezdżę na rolkach i ostatnio biegam. Do tego