Wpis z mikrobloga

Który z tych języków po 4 latach amatorskiego powielania własnych błędów znasz niby na wylot? Pewnie JSONa xD
Nie obraź się, ale kisnę z ego samouków po bootcampach, bo w praktyce to nawet taki przeciętny student was objeżdża jak chce. Zresztą już ci to na praktykach powiedzieli.
BTW jeśli po studiach z ekonomii masz perspektywy tylko na Biedronkę, to niezły z ciebie ananas.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale postaw się na miejscu takiej firmy. Dostajesz 300 CV na jedno miejsce i wiesz, że większość z tych osób kompletnie się nie nadaje. Nie ma czasu na to żeby dokładnie weryfikować CV każdej jednej osoby. Wśród tych 300 CV masz 40 od ludzi którzy skończyli informatykę. Nawet jeśli wśród pozostałych 260 CV znajdzie się dobry kandydat, to nie ma to żadnego znaczenia. Wśród tych 40
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

Nie obraź się, ale kisnę z ego samouków po bootcampach, bo w praktyce to nawet taki przeciętny student was objeżdża jak chce

@Romska_Palo_UI_Laputa: no właśnie pokazali mi na tych praktykach w korpo jak pięknie „objeżdżają”. Nawet nie wiedzą co
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

ale kojarzą różne rzeczy i rozwiązania

@RekrutacjaJavaPL: tak kojarzą, że jeden który pracował tam od trzech miesięcy nie wiedział jak sformatować LocalDateTime na Stringa (metoda zeracała Stringa), bo nigdy nie słyszał o metodzie
  • Odpowiedz
no właśnie pokazali mi na tych praktykach w korpo jak pięknie „objeżdżają”. Nawet nie wiedzą co to encja.

@mirko_anonim: Na studiach są bazy danych i takie rzeczy są klepane przez semestr, jak nie dwa. Kłamiesz lub pracowałeś ze studenciakami debilami.

tak kojarzą, że jeden który pracował tam od trzech miesięcy nie wiedział jak sformatować LocalDateTime na Stringa (metoda zeracała Stringa), bo nigdy nie słyszał o metodzie statycznej String.valueOf();

I co
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Szczerze nie wiem jak ludzie załapują się do pracy bez studiów. Praktycznie każdy znajomy zaczynał od stażu studenckiego.

a na staże się dostać wcale nie jest łatwiej

@mirko_anonim: Jak najbardziej można się dostać na staże, ale wiele konkretnych firm wymaga statusu studenta. Dobre miasto + status studenta + ponadprzeciętne umiejętności (jeśli nie jesteś na studiach z przypadku, tylko faktycznie ogarniasz różne dziedziny informatyki) to dostaniesz się na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

I co z tego, że nie znał na pamięć API? xD Wygoogluje to w dwie minuty

@RapIArbuzy: przez pół dnia nie potrafił wygooglować, aż w końcu przyszedł typ co od 3 lat tam pracował i powiedział, żeby użył właśnie tego. No ale on był po telekomunikacji to można
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

gdy nawet springa nie ogarnia (serio na tych praktykach miałem taki przypadek)

łatwiej nauczyć kogoś ogarniającego comp-sci springa, niż nauczyć klepacza kodu ogarniającego springa comp-sci xD

znam javę, sql, json, html i css, a skończę w j-----j Biedronce!

jeśli "znanie" jsona uznajesz za coś wartego w ogóle napisania to znaczy że musisz być naprawdę kiepskim programistą xdd
  • Odpowiedz