Wpis z mikrobloga

@oydamoydam: Ot, paradoks - Ukraińcy walczą za naród, którego praktycznie już nie ma i którego czeka niechybna zagłada. Ich demografia leżała i kwiczała jeszcze przed wojną (była jeszcze gorsza od naszej, choć to praktycznie niemożliwe), a teraz to jest już wręcz holokaust.

Jednego jestem prawie pewien - nigdy więcej żaden naród nie pozwoli młodym, bezdzietnym kobietom opuścić kraju w razie wojny.
: Ot, paradoks - Ukraińcy walczą za naród, którego praktycznie już nie ma i którego czeka niechybna zagłada. Ich demografia leżała i kwiczała jeszcze przed wojną (była jeszcze gorsza od naszej, choć to praktycznie niemożliwe), a teraz to jest już wręcz holokaust.

Jednego jestem prawie pewien - nigdy więcej żaden naród nie pozwoli młodym, bezdzietnym kobietom opuścić kraju w razie wojny.

@schweizer: Nie mów tak bo cie ktoś zwyzywa od onuc.
@oydamoydam: Wszystko jest prawdziwe, ale ja bym dołożył jeszcze jeden punkt, który chyba nigdy nie został poruszony nigdzie - do tych wszystkich kobiet z dziećmi za granicą dołączą ich mężowie, którzy aktualnie nie mogą wyjechać z kraju, czyli tę cyfrę uchodźców należy pomnożyć jeszcze minimum przez 1,5. Dodatkowo ile jest takich rodzin, które chętnie by wyjechały, ale przez to, że mężczyzna nie może, to kobieta sama z dzieckiem boi się wyruszyć