Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +283
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
Może ktoś opowiedzieć jak się żyje w takim modelu? Czy opłaca się dla pieniedzy (dla mnie była by to różnica koło 2 netto) czy jednak jest to tak uciążliwe, że nie warto?
#praca #pracait #pracbaza #dojazddopracy #pracahybrydowa #warszawa #krakow #dyskusja #pytanie
A tak ogolnie to po czasie kierownictwo uznaje, że regularna hybryda to overkill, wiedząc że dojazd to problem. Większość hybryd
A tak ogolnie to po czasie kierownictwo po poznaniu mnie uznaje, że regularna hybryda to overkill, wiedząc że dojazd to
Kiedyś dojeżdżałem tak dzień w dzień ;) ale lubiłem jeździć. Teraz 2-3x/miesiąc
Zimą, jak nie chciało mi się odśnieżać auta jechałem pociągiem: cenowo znacznie lepiej (nawet pomimo IC), wiadomo. Ale czasowo traciłem tak ze 3h dziennie w obie strony.
XDDDDD
@hermie-crab: @danoneek @Dorgarag tak naprawdę, OP napisał to w sposób bardzo mylący, ale wygląda na to, że ta odległość to nie jest trochę ponad 100 km, ale zdecydowanie więcej niż 100 km.
2k więcej za 15h w miesiącu daje 133,33 zł/h za jazdę pociągiem i transport