Wpis z mikrobloga

@hermie-crab ja mam hybrydę raz, dwa razy w miesiącu 600 km xD wsiadasz w pociąg, weź sobie 1 klasę i tak sobie ciśniesz do biura, szczerze mówisz każdemu że dzień przed będzie ciężko z tobą się dogadać jak jesteś w pociagu (bo internet za miliony w pociągach nie działa) i jazda
A tak ogolnie to po czasie kierownictwo uznaje, że regularna hybryda to overkill, wiedząc że dojazd to problem. Większość hybryd
  • Odpowiedz
@hermie-crab ja mam hybrydę raz, dwa razy w miesiącu 600 km xD wsiadasz w pociąg, weź sobie 1 klasę i tak sobie ciśniesz do biura, szczerze mówisz każdemu że dzień przed będzie ciężko z tobą się dogadać jak jesteś w pociagu (bo internet za miliony w pociągach nie działa) i jazda
A tak ogolnie to po czasie kierownictwo po poznaniu mnie uznaje, że regularna hybryda to overkill, wiedząc że dojazd to
  • Odpowiedz
@hermie-crab z domu do biura mam 70 km w jedną stronę, z tym ze 55 km po autostradzie, wiec ogarniam się w ciagu 45-60 minut.
Kiedyś dojeżdżałem tak dzień w dzień ;) ale lubiłem jeździć. Teraz 2-3x/miesiąc
Zimą, jak nie chciało mi się odśnieżać auta jechałem pociągiem: cenowo znacznie lepiej (nawet pomimo IC), wiadomo. Ale czasowo traciłem tak ze 3h dziennie w obie strony.
  • Odpowiedz
@hermie-crab biuro 2x w msc to w czym problem? od prawie roku robię zdalnie gdzie w biurze jestem raz na 3-4msc, a jak coś wypadnie (jak teraz) to i 1x w msc i bajeczka. dieta jest, hotel jest, jeszcze na paliwie zarabiam kilka stówek bo firma ma swój przelicznik. a do biura mam 250 km. 100 km to ja robię na motocyklu po pracy by się przejechać
  • Odpowiedz
  • 0
@peoplearestrange u mnie opłacą, jak ktoś mieszka kilkaset km od biura i musi przyjechać to dadzą na nocleg kilka stów. Co prawda jeszcze tego nie wprowadzili i nie wiadomo czy wprowadzą, ale w innych oddziałach firmy w Europie tak zrobili, więc możliwe że u mnie też kiedyś będzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@peoplearestrange w sensie już wprowadzili przy hybrydowej że płacą za dojazd z daleka do biura, to jest pewne. Nie wprowadzili jeszcze 4 dni obowiązku miesięcznie i nie wiadomo czy wprowadzą. Obecnie jest hybryda bez obowiązku przyjazdu do biura ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@hermie-crab: Czekaj #!$%@?, 100km robisz w 3,5h (w tym droga pociągiem, pewnie z dwroca jakaś taxa) a ty mówisz, że autem będzie dłużej? To co Ty #!$%@? jedziesz 20km/h czy jak?
  • Odpowiedz
pytam ludzi o sytuację ponad 100km, ale w moim przypadku to by było 3.5h miedzy samymi dworcami, do tego jeszcze jakieś dojście

@hermie-crab: @danoneek @Dorgarag tak naprawdę, OP napisał to w sposób bardzo mylący, ale wygląda na to, że ta odległość to nie jest trochę ponad 100 km, ale zdecydowanie więcej niż 100 km.
2k więcej za 15h w miesiącu daje 133,33 zł/h za jazdę pociągiem i transport
  • Odpowiedz