Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy
Hej koksy. Mam problem, chodzę na siłownie od 2 miesięcy. Teraz zwiększyłem częstotliwość z 2 do 3 wyjść w tygodniu. Godzinka ćwiczeń, intensywna. Glownie klata, plecy i biceps. Jedno ćwiczenie na nogi, różne.

No i od tygodnia czuje ze te 3 razy to za dużo, organizm nie nadąża się regenerować. Pojawiło się zmęczenie, chociaż wcześniej była energia. Pytanie czy jakaś suplementacja może pomoc? Nie chciałbym rezygnować z 3 treningów, ale jak nie znajdę wyjścia to będę musiał.

Pomocy i dzięki z góry!
  • 23
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_moment: suplementowac możesz jedynie kreatynę(cała reszta jest gowno warta, chyba ze testo xD). Wnioskuje, ze robisz masę, tak? Masz odpowiednia ilość kalorii? Druga mega ważna sprawa zaraz po jedzeniu to sen, spisz chociaż te 7h? Ewentualnie możesz supelentowac białko, ale to tylko w takim wypadku jak nie dostarczasz odpowiedniej ilości z diety, a to przecież bardzo łatwe.
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_moment: jak u ciebie regeneracja nie wyrabia przy trzech godzinnych treningach to albo masz jakieś problemy zdrowotne albo masz 80 lat albo coś u ciebie nie gra z podstawami typu dieta/sen, no albo oprócz tej siłowni masz dużo innych aktywności

poza siłownią masz dużo aktywności? wysypiasz się? nie jesz za mało? robisz odstępy pomiędzy tymi treningami?
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_moment: Jeżeli cały jesteś #!$%@? na treningach to nie wiem ale jeżeli czujesz że to po prostu mięśnie nie zregenerowały się w pełni to rób dłuższe przerwy niż 48h i tyle, ewentualnie zmniejsz objętość lub ogarnij sobie sensowniej rozpisany trening bo z tego co widzę to robisz po swojemu na oko i może być tak że po prostu źle do tego podszedłeś zakładając że masz trening pon-sr-pt. Jak masz split to
  • Odpowiedz
@Tigermass

suplementowac możesz jedynie kreatynę(cała reszta jest gowno warta, chyba ze testo xD).

Tu akurat nie trafiłeś, bo właśnie najbardziej gówno wartym suplem jest kreatyna xD
A napewno warto: D3, magnez, omega-3, bo baaardzo ciężko je zbilansować w codziennej diecie
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_moment:
Zacznij ćwiczyć codziennie żeby przyzwyczaić organizm do tego, że będzie dostawał w dupę ;)
Ćwiczę kalistenikę od 8 miesięcy, przez pierwsze 5 ćwiczyłem codziennie do 2h, teraz 4-6 razy w tygodniu, do tego pracowałem czysto fizycznie i cały czas się rozwijałem więc ciężko mi uwierzyć, że dla kogoś 3 treningi w tygodniu to za dużo :)
  • Odpowiedz