Aktywne Wpisy

Tapirro +720
A wy byliście już na zlocie paczkomatów? #heheszki

mateo2111 +76
Dlaczego nikt nie wymusza ograniczenia prędkości samochodów przez producentów? Po co w ogóle samochodom możliwość jazdy z prędkościami 200kmh+ nie licząc prądu wyjątków to maksymalna dopuszczalna prędkość na świecie to jakieś 150kmh. Przecież taka zmiana mocno zredukowała by ilość śmiertelnych wypadków tak jak na A1 jakby kierowcy mogli jechać maksymalnie te 160kmh
#wypadek #samochody
#wypadek #samochody
Już któryś raz się z tym spotykam i dokładnie sprawdzałem, że zgodnie z ruchem drogowym racja jest po stronie czekającego na włączenie się do ruchu samochodu i prawidłowy manewr zgodnie z przepisami może mieć miejsce z zatrzymaniem się w obrębie ścieżki rowerowej, a ci agresywni rowerzyści mają schizy.
Wydaje mi się, że są to efekty braku prawa jazdy na rower. Na każdy pojazd trzeba zdać egzamin z ruchu drogowego i dostosować się do panujących zasad, a na rowerze może jeździć każdy i dlatego rowerzystom wydaje się, że mogą ubzdurać sobie własne przepisy i wymyślić sobie, że skoro ścieżka nazywa się rowerowa to nigdy tam nie może zatrzymać się nawet na moment nic poza rowerem. Dlatego zgodnie z ich chłopskim rozumem muszą walczyć z prawidłowo jeżdżącymi samochodami xD
#rower #rowery #prawojazdy #prawo #przepisydrogowe #motoryzacja
@thewickerman88: Jak samochód ma "strzałkę" w prawo to piesi i rowerzyści mają czerwone. Nie ma tak jak piszesz. Warunkowe zielone jest wtedy kiedy zielone ma pas prostopadły a nie równoległy.
Tak to powinno wyglądać i wtedy wszystko by było jasne, łatwe i przyjemne.
A frustratów na drogach jest wielu, nie jest to jakaś szczególna cecha rowerzystów. Po prostu infrastruktura dla samochodów jest trochę lepiej zaprojektowana i rzadziej dochodzi na niej do takich spięć. Przecież masz mnóstwo filmów na stopchamie z kłótniami i agresywnymi kierowcami którzy nie mają racji.
@dybligliniaczek: masz
@Bananek2:
Dlatego ze często kierowcy wjeżdżaja z podporządkowanej nie ustępująć pierwszeństwa rowerzyście jadącemu DDR z pierwszeństwem.
No i nagminnie, tam gdzie DDR jest odsunięty od jezdni tak ze auto mieści się miedzy jezdnia a DDR, kierowcy nie dojeżdżają przodem auta do krawędzi jezdni i zastawiają tyłem auta DDR.