Wpis z mikrobloga

Wszedłem na stronę Alfa Romeo i widzę bazowa cena Giuli zaczyna się od 230k.
Jak kupowałem 3 lata temu, to były po 130k. I już Giulia stała słabo w sprzedaży, mimo pandemii mieli jako jedyni spore stany na stocku i dawali spore rabaty jako jedyni na rynku.
A teraz podnieśli ceny o prawie ~100%
Ich #!$%@?ło, czy po prostu jak idziesz do salonu to dostajesz rabat ponad 50%?
#ekonomia #motoryzacja #auta #alfaromeo #alfaholicy
  • 14
@HFL-przed-30: srogo. Teraz chyba wszystkich producentów pogięło z cenami. Dobrze że mam auto z jeszcze minimalnym przebiegiem, którego nie planuję zmieniać, bo nie wyobrażam sobie zmiany auta w tej chwili. 200k za dobrze wyposażonego kompakta, a i tak wybór jest gówniany, bo tylko suvy, piano black we wnętrzu i ekrany dotykowe do obsługi nawet podstawowych funkcji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@HFL-przed-30: 3 lata temu te Gulie to były 200 konne RWD w wersji business i one się praktycznie nie rabatowaly. Teraz rabaty są i na najtańsze wersje a w podstawie masz 280 koni AWD i trochę lepsze wyposażenie m.in matrix LED ale to fakt #!$%@?ło ich z cenami. Z resztą nie tylko ich tylko ogólnie ceny aut wywaliło w kosmos. Np. pug 508 startuje od 180 ale z silnikiem 1.2 xD
Jak kupowałem 3 lata temu, to były po 130k.

@HFL-przed-30:

Teraz nie ma już zdechlackich wersji typu klekot 150 KM i podobnych. Cennik się zaczyna (przynajmniej jak kupowałem od 2.0 280 KM z automatem. Co akurat jest dobrym posunięciem, bo #!$%@? Giulia z dieslem to jest abominacja jakaś.
@HFL-przed-30: Teraz Giulia w standardzie ma prawie wszystko co trzeba z wyposażenia. Jak w 2021 kupowałem to za config pode mnie wychodziło 266k, teraz to samo wyposażenie jest za 274k, więc róznica nie jest jakaś ogromna, tylko w 2021 trzeba było się naklikać opcji, a teraz wystarczy wybrać kolory i jakąś jedną opcję.

No i nie ma żółtych hamulców :(