Aktywne Wpisy

marcinkox3 +27
Byłem dziś z dziewczyną na spacerze nad Maltą w #poznan. Kupiłem 3 gałki lodów po 8 zł za sztukę w kawiarni "3 kolory" przy samym jeziorze. Nie mam problemu, że gałka lodów tyle kosztuje, ale do c---a, niech chociaż tego loda będzie więcej niż łyżeczka xD smakowo bardzo dobrze, ale nie szło się tym smakiem za długo nacieszyć( ͡° ʖ̯ ͡°)
#oszukujo #
#oszukujo #
źródło: 1000188151
Pobierz
12lat25cm +240
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy to jest normalne, że w szpitalu nie mają opatrunków i zamiast tego na rane pacjenta stosują rękawiczki nykrylowe? XD mój znajomy dostał się do szpitala z ropną raną i Ci zamiast zastosować opatrunki hydrokoloidiwe, albo hydrowłókniste, bo lepiej i szybciej rana się zagoi, niż przy klasycznym bandażu. No, ale to są podstawowe wyposażenia szpitali. Wiadomo, że statystyczny Kowalski nie musi się znać na rodzajach opatrunków, ani posiadać wszystkich tych rodzajów w swojej domowej apteczce, bo to szpital powinien być doposażony w wszystkie możliwe opatrunki, leki i sprzęt medyczny by pacjent szybko mógł wrócić do zdrowia, a są braki i stosują rękawiczki nykrolowe na rany sączące
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#szpital #leczsiezwykopem #umierajzwykopem #polska #lekarze #nfz #polak
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim