Wpis z mikrobloga

#ecovital #coolstory

Dzwoni telefon, matka odbiera i mnie woła, bo EcoVital. Na pytanie skąd numer odpowiadają, że wygenerowany. Próbuje jakoś przekonać żeby zablokowali numer czy coś, a babka i tak, że oni tylko zapraszają na degustacje. A ja na to czy garnki w cenie 5 razy większej niż w sklepie też będą. Babka tylko odpowiedziała "Życze milego dnia. Dowidzenia" i sie rozłączyła XD Śmiechłem. Następnym razem jak zadzwonią to strasze policją, bo matula conajmniej raz w tygodniu mówi, że Ecovital dzwoniło.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rietas: telemarketerzy nie mogą usunąć numeru, bo im tylko ten numer się wyświetla i dzwonią. Według mnie w Polsce pownien być zakaz szastania na lewo i prawo danymi osobowymi i wykorzystywania ich do takich celów.
  • Odpowiedz
@Rietas: To jest wymówka, bo dzwonią do ludzi tylko z danego miasta i okolic i zapraszają na prezentacje do tego właśnie miasta. Oczywiście telemarketerzy nie mają danych do kogo dzwonią bo maszyna daje im tylko numer.
  • Odpowiedz
@Rietas: Pracowałam w call center firmy medycznej. Z podsłuchanych rozmów wnioskuję, że cała baza numerów prywatnych i zastrzeżonych jest zdobywana dzięki kolosanym łapówkom i umowom finansowym między firmami, które sobie przekazują numery.
  • Odpowiedz
@Algorytmistrz @ArpeggiaVibration: do mnie dzwoniła raz pewna firma uciążliwie na komórkę. pozbyłem się ich bardzo łatwo, jak? to proste - zrobiłem screena z telefonu i wysłałem im oficjalnego maila w którym zażądałem zaprzestania wykorzystywania mojego numeru w celach marketingowych oraz przysłania potwierdzenia usunięcia tych danych. wystarczyło. kolejny telefon oznaczałby w tym momencie złamanie prawa
  • Odpowiedz