Wpis z mikrobloga

@tysiacletni: No niestety tam za kierownicą są też ludzie którzy się mylą, mogą się zagapic itd.
Ile to razy ja komuś wymusiłem albo ktoś mi wymusił to nie zlicze, takie uroki jazdy po mieście. W 99% przypadków wystarczy puścić nogę z gazu i każdy jedzie w swoją stronę. A wykopki bez prawka jak zwykle żeby p-------c hehe i nauczyc dziada.
  • Odpowiedz
  • 4
@Jacek12: Wszystko rozumiem, ale wątpię żeby w drugą stronę to tak wyglądało. Wpieprzyli by mi mandat aż miło, a ja sobie tylko filmik na portal ze śmiesznymi obrazkami wstawiłem ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 8
@Jacek12: słowo klucz "czasami". Nie tak dawno dostałem mandat 100zł i 2 pkt za brak włączonych świateł, ot zakręciłem się i nie przekręciłem włącznika. Przecież można było dać pouczenie albo machnąć ręką żebym włączył światła, ale po co jak ładniej wygląda xx wlepionych mandatów na koniec dnia i może premia będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc dałem sobie prawo powytykać ich(policjantów/policjantek) błędy
tysiacletni - @Jacek12: słowo klucz "czasami". Nie tak dawno dostałem mandat 100zł i ...

źródło: 20140417_120835

Pobierz
  • Odpowiedz
@tysiacletni

Wszystko rozumiem, ale wątpię żeby w drugą stronę to tak wyglądało. Wpieprzyli by mi mandat aż miło, a ja sobie tylko filmik na portal ze śmiesznymi obrazkami wstawiłem ( ͡ ͜ʖ ͡)

Można by się kłócić wówczas, że nie doszło do istotnej zmiany prędkości
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: Film tego nie oddaje ale wyhamowałem praktycznie do zera więc raczej była istotna zmiana prędkości. Gdybym był złośliwy albo chociażby zamyślony to bym się wpieprzył w ten radiowóz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Thexil:Tu akurat była by ich wina i z tego co mi się wydaje 1000 zł za spowodowanie kolizji + 300 za wymuszenie pierwszeństwa, ale mogę się mylić bo stawki mandatów to się ostatnio bardzo często zmieniają
  • Odpowiedz
@tysiacletni ale na co liczysz, że policja ma w ogóle nie dawać mandatów i olewać wykroczenie bo im też się zdarzają? Ja grubo w ponad połowie przypadków kiedy zostałem zatrzymany przez policję to skończyło się na wykroczeniu. W zeszłym tygodniu przejechałem na czerwonym nas ranem przed policją, zagadałem się nie zauważyłem że już się żółte zmieniało, pogadaliśmy sobie na z nocki wracałem na pustej drodze, policjanci kazali mi jechać do domu
  • Odpowiedz