Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#feels #rodzicielstwo
Mając 30 lat stałam się jednocześnie wdową i matką. W ciągu jednego miesiąca pochowałam męża i urodziłam dziecko. Mój mąż nie zdążył poznać swojego syna. Nowotwór był na tyle zaawansowany, że każda godzina życia była na wagę złota. Ostatnio przyszedł do mnie nasz prawie 4 letni syn i zapytał się czy pójdziemy do taty, bo chce mu wręczyć zaproszenie do przedszkola na występ z okazji Dnia Ojca.
Tak mnie wzięło na feels, że ryczę od kilku godzin i nie mogę się pozbierać.
Życie to bulwa…

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Wyrazy współczucia Mirabelko (,) Mam nadzieję, że masz sporo bliskich wokół na siebie, na których wsparcie w tych trudnych chwilach możesz liczyć. Przykre jakie to życie jest niesprawiedliwe :-(((
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: trzymaj się. Kilka lat temu znajomy umarł we śnie, leżąc w łóżku z żoną w ciąży. Straszne to było dla niej przeżycie. Też mieli w okolicach 30. lat, starsze dziecko chodzące do żłobka i kończyli byludowę domu, więc byl kredyt... jakoś sobie dała radę i widzę, ze Ty też jesteś twardą kobitką.
  • Odpowiedz
Po co robiłaś dziecko jak mąż był chory?

@Satan_Was_a_Babyboomer: a dlaczego miałaby nie robić? Tez bym chciał zostawić coś po sobie tak samo jak chciałbym mieć cząstkę kochanej osoby w postaci dziecka. Wykopek nie zrozumie
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: 18k akcji....w rok. Ale ty nihilistyczny freethinkerze musisz mieć sieczkę na bani. Wyjdź może na świeże powietrze, z jakimś człowiekiem o pogodzie pogadaj, kota pogłaskaj, uwal się na łące i spójrz w niebo. Wyloguj się, wyłącz telefon. Odpuść z tym kwasem.
  • Odpowiedz
@apeee

a dlaczego miałaby nie robić? Tez bym chciał zostawić coś po sobie tak samo jak chciałbym mieć cząstkę kochanej osoby w postaci dziecka.

Bo to moim zdaniem jest egoistyczne podejście i jeżeli bym kogoś kochał to bym nie miał serca skazać go na samotność.

@eeehhh @damch Chłopaki powtarzacie się.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić (ojciec 3.5 latka here). Proszę - zachowaj resztkę sił i odwagi dla synka. On z pewnością będzie czerpał te siłę od Ciebie. A za kilka, kilka lat również i on będzie mógł być dla Ciebie wsparciem. Macie siebie nawzajem i to jest najważniejsze!
  • Odpowiedz
"Nowotwór w tak młodym wieku? Ile przyjął dawek skutecznego i bezpiecznego preparatu? Ludzie, dlaczego jesteście ślepi na to co się dzieje? Schowanie głowy w piasek i dalsze życie jak gdyby nigdy nic nie sprawią, że problem zniknie... "

ło matko. Takich jak ty normalnie trzeba jakoś izolować
  • Odpowiedz