Aktywne Wpisy

dudi-dudi +201
źródło: temp_file1626108576032173446
Pobierz
Podoba mi sie taka jedna kasjerka z Dino troche grubsza ale ja akceptuje duży rozmiar xd wczoraj spojrzelismy sobie głęboko w oczy i tak wlosy poprawiała... przez noc myslalem jak sie kochamy xD nawet se sklepac nie mogłem bo w delegacji jestem, ludzie to zwierzęta xDDD zagadał bym do niej po robocie gdyby tylko nie te j----e kolejki...

![5-minutowe nagranie wyczynów kierowcy Mercedesa AMG na autostradzie A4 [video]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/60ad3e40a783a18af4b12cc900a460dcc4c30a95b93551d5d122288b88c2beea,q80.jpg)
@e_m_p: och, czepiamy się nomenklatury, jak zapewne wiesz jedno jest rozwinięciem drugiego ale u podstaw leżą dokładnie te same koncepcje a granica pomiędzy kiedy jedno staje się drugim jest dosyć umowna i mimo, że da się znaleźć książkowe definicje jednego i drugiego to w praktyce w profesjonalnym środowisku zapewne nie raz spotkałeś się z tym, że
@wargi-sromowe-mniejsze:
Dzisiaj: mikroserwisy są najlepsze!
Jutro: dlaczeg mikroserwisy nie zawsze
Pracowało nad nim 50 osób przez 5 lat, release i puszczenie testów trwało 8 godzin XD takie wielkie to było bydle
A wejście tam nowego pracownika i ogarnięcie tego kolosa od razu można włożyć między bajki.
Pracuję teraz w mikroserwisach i jest to o wiele łatwiejsze. Mały zespół 5 osób ogarnia kilka serwisów,
A dokladniej to 1) i 2) zapomnialem jak sie to ladnie nazywa, ale ogolnie chodzi o to ze nowi/znudzeni programisci wiedzą, że teraz trendy jest xyz wiec chca sie tego nauczyc/byc na biezaco i forsuja rozwiazania ktore sa "trendy" (a zeby np. latwiej zlapac kolejna robote).
Ogolnie to cos w stylu resume need skills problem / fashion driven development / technology-driven decision
@damianooo8: szanujący się człowiek z klasą nie pisze na wykopie. Nawet tu nie zagląda :)