@Templar: A to zwracam honor. W każdym razie trend jest niestety taki, że doganiamy powoli niegdyś najdroższe "kraje skandynawskie" jeśli chodzi o artykuły spożywcze. ( ͡°ʖ̯͡°)
@owens to jest standardowa cena, wrzucają to do gazetki czasem jako promocja, ale nigdy nie ma drożej, było za to taniej, jeszcze w marcu było 5,99 zł. Na 1,75 l są tylko okresowe promocje,tak że bardzo często te mniejsze butelki wychodzą dużo drożej.
@motur: Byłem rok temu w Jönköping. Przyjemne miasteczko. Ceny w porownaniu do krakowskich/warszawskich wcale nie takie duze. Teraz pewnie ta roznica jeszcze bardziej sie zmniejszyla... A zarobki szwedow x3. Ehh...
@DEWASTATOR_TM: rękawice gumowane 10 lat temu 2,50 obecnie na allegro idzie kupić po 2,30 są towary które nie zdrozały a nawet są lepsze niż dawniej za tą samą cenę jeśli mówić o elektronice. 15 lat temu za dwie wypłaty mogłeś kupić lapka dziś z jednej wypłaty spokojnie 2 laptopy.
wychodzenie z moim psiurem jak jest już ciemno jest straszne bo nie dość, że on się boi każdego szmeru i ruchu w krzakach to ja boję się razem z nim i tak się we dwoje boimy i chodzimy przestraszeni po dzielni
Wszystko jest spaniale
O to jestem spokojny ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 15EFFF0B-6CFD-46C6-B6B5-D9AFE503FED5
Pobierzwiele produktow w skandywani jest juz tanszych