Aktywne Wpisy

Kolorowezworki +213
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają

bugzer +1
#komputery #internet #pc #gry
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć

Tak jak i w Szwajcarii, zalezy gdzie.
@Deska_o0: Tak, uwazam ze za to nie da sie zyc w Szwajcarii.
@Deska_o0:
Tobie chyba wszystkiego brakuje a szczególnie mózgu skoro uważasz, że osoba zarabiając mniej niż kilka tysięcy EUR w Polsce głoduje. Takimi stwierdzeniami pokazujesz jedynie jak oderwany od rzeczywistości jesteś i jak mało wiesz xD Jeszcze masz urojenia że niby porównuje kogoś do pakistańczyków. Chłopie powinieneś się leczyć skoro tak uważasz. Zacytuj mnie gdzie niby dokonałem porównania do pakistańczyków, jak tego nie zrobisz to jesteś zwykłym dzbanem
Jeśli wyjechałeś na kontrakt to znaczy, że jesteś na tyle wartościowy, że na biedę w PL nie mogłeś narzekać. Także argument że głodowe pensje trochę z dupy, wiadomo że ludzie pracujący za minimalną będą mieli ciężko i to nie tylko w PL.
Wysokie ceny w sklepach - tak jak wszędzie :)
Ceny energii - obecnie mieszkam w Niemczech i płace duuuzo więcej za energię niż
@LazyInitializationException: ty serio musisz być opóźniony, łap trzeci raz, może dotrze, a reszty tych bzdur nawet nie chce mi się czytać ponieważ odnosisz się do własnych urojeń i próbujesz mi je przypisać kompletnie pomijając to co piszę.
Jeszcze powiedz sobie czy lubisz bardziej góry, pagórki, równiny, lasy czy pola uprawne, jeziora czy morze i masz wstępną lokalizację - bo takie bzdury jak galerie handlowe, muzea, szpitale, opery są w każdym
Oczywiście przyjeżdżaj tylko z odłożonym hajsem aby się ustawić.
@mpetrumnigrum: w dziecinstwie mieszkałem w chacie bez prądu :p wiem co to bieda.
dzis w polsce praktycznie nie występuje. patologii nie licze, bo ona zawsze będzie klepać biede, nawet jak dostanie 1mln$
@Mr_A: Jesli moge spytac - czym jestes rozczarowany w Niemczech? Zarobki? Atmosfera? Ludzie? Klimat? Rozważałeś jeszcze inne kraje zagraniczne czy zdecydowales sie juz na powrot do Polski?
@Deska_o0: chyba jak jesteś życiowym nieudacznikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Większości ludzi jednak żyje się dobrze nawet pomimo przejściowych trudności z obecną sytuacją gospodarczą
Mieszkałem w kilku
To ja napiszę coś o czym mało kto wspomniał. Obecnie życie w Polsce w takich metropoliach jak warszawa trójmiasto szczecin Śląsk i powiat poznański jest naprawdę dobry kierunkiem by sobie dobrze żyć.
Natomiast problem jest jeden. Jeżeli ktoś się decyduje na kredyt i dzieci to stawia sobie za cel życia w Polsce do śmierci. A nie oszukujmy się...
Wykonuje tą samą pracę dla tej samej firmy, oraz kolejny cytat co miałem na myśli pisząc "głodowe zarobki"