Wpis z mikrobloga

@ElectroNICK: wyobrazcie sobie, ze niektorzy ludzie marzą o tym by mieć dziec - staraj sie itd, z drugiej strony sa tacy ktorzy marza o tym, zeby ich nie miec i piekny sen sie spelnia kazdego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Horkheimer: a skąd możesz wiedzieć jak to jest mieć dzieci? Ja byłem singlem i żyłem bez dzieci i nigdy bym do tego życia nie wrócił. Osoba bez dzieci wypowiadająca się na temat posiadania dzieci to trochę jakby ślepy mówił ci o kolorach. No xd
  • Odpowiedz
@Nester86: No nie wiem, może stąd, że np. moja siostra ma dzieci? +całe grono moich znajomych, przyjaciół? Serio myślisz, że jeśli ktoś nie ma dzieci to nie jest w stanie sobie wyobrazić bycia rodzicem?
Wystarczy mi obserwacja tego, co jest u siostry/znajomych i porównanie tego do mojej sytuacji.
  • Odpowiedz
@Horkheimer: nadal to nie są twoje doświadczenia, tylko zebrane dowody anegdotyczne z rozmów. Nadal nie jesteś z tym dzieckiem 24/7 żeby wiedzieć jak to jest być rodzicem. Ślepy będzie mi tłumaczył kolory bo mu głuchy powiedział że czerwony jest ciemniejszy od żółtego. Xd

Nie wiesz jak to jest usłyszeć kocham cię tato, i pewnie nigdy tego nie poczujesz. To co ty mi możesz powiedzieć o dzieciach. Tylko to co zobaczysz
  • Odpowiedz
Nie wiesz jak to jest usłyszeć kocham cię tato

@Nester86: Tak, masz racje. Tak samo jak nie wiem, jak to jest usłyszeć "nienawidzę cię" od dziecka czy coś w stylu "żałuję, że jesteś moim rodzicem, gnoju". I co to zmienia? xD Czasem mam wrażenie, że dzieciaci popadają w resentyment i na siłę próbują udowadniać, jak to super i fajnie jest być rodzicem, żeby czasem sobie nie uświadomić, że żałują wyboru.
  • Odpowiedz
@Horkheimer: to że twoja znajoma nie potrafi organizować sobie czasu, wybrała partnera który jej nie pomaga, nie znaczy że ty byś miał tak samo. Sami jesteśmy kowalami swojego losu. Ja z dzieckiem nie straciłem niczego na czym mi zależało. Trenuje boks kickboxing tyle co trenowałem a nawet więcej, mam czas na granie w gry, znajomych mam teraz dużo więcej bo doszli rodzice kolegów mojego syna.
Jak się decydowałem na dziecko
  • Odpowiedz
@Nester86:
parafrazując Ciebie: to, że Ty potrafisz sobie organizować czas, wybrałeś partnerkę, który Ci pomaga, nie znaczy, że ja bym miał tak samo

dlatego ciągle stoję przy moim stanowisku i naprawdę już nie ciągnijmy tej dyskusji. Miłego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz