Wpis z mikrobloga

Jak ma być dobrze w tym kraju?
Aktualnie obwodnica Krakowa stoi w korku z powodu wypadku. Średnio co 2 minuty jedzie karetka. Korek ciągnie się kilka kilometrów.
Którędy musi jechać karetka? Przeciskać się między pasami bo pieprzone polaki co jadą do "najbliższego zjazdu" za kilometr zablkowały pas awaryjny.
To jest kpina, karetki muszą się przeciskać zamiast jechać ile fabryka dała pasem awaryjnym celem ratowania życia.
Za takie blokowanie każdy ten osioł powinien mieć odebrane prawko a jeżeli karetka nie dojedzie na czas to współudział w śmierci aka jej nieumyślne (albo umyśle) spowodowanie. Drugie foto w komentarzu.

Wiem, że na foto wygląda jakby ruch był niewielki i korek "przejezdny" ale to tylko dlatego, że auta rozjechały się na moment dla karetki. Drugie foto w komentarzu zostało wykonane 20-30 sekund po przejechaniu karetki.

#krakow #polskiedrogi #stopcham #samochody
JanParowka - Jak ma być dobrze w tym kraju?
Aktualnie obwodnica Krakowa stoi w korku ...

źródło: Zrzut ekranu 2023-05-8 o 17.00.23

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To jest kpina, karetki muszą się przeciskać zamiast jechać ile fabryka dała pasem awaryjnym celem ratowania życia.

@JanParowka: xDDDD
Nie jeździj ulicami o ile masz prawko przy takiej nieznajomości przepisów
  • Odpowiedz
@JanParowka: Jechałem ostatnio S19 Rzeszow-Lublin i dalej S17 Lublin-Warszawa i powiem krótko A4 to droga śmierci i jakas jeb.ana patologia. Na tej S19 można było jadąc 125km/h nie zjeżdżać z lewego pasa, każdy przestrzegał prędkości, dystansu itd. Na A4 z prędkością 150km/h nie zdążysz wyprzedzić jednego tira jak jakis p---b siadzie na zderzaku.
  • Odpowiedz
@JanParowka: @marylin17 @rybeczka „obwodnica” Krakowa to w ogóle cyrk jest. To wszystko się nie zmieni dopóki nie otworzą północnej części. Obecnie może być względnie spokojnie, bez przesadnie zapchanych zjazdów a i tak tworzą się korki. Sam wracając z roboty mogę jechać krócej obwodnica, albo przez wioski to często wybieram wioski, żeby nerwów nie tracić na to co się tam dzieje xd
  • Odpowiedz
@JanParowka przecież w tamtych rejonach to j----e zwierzęta żyją xd
Jechałem kiedyś do Zakopanego z drugiego końca Polski (więc nie znam tych rejonów) i dwoma pasami ruchu odbywał się normalnie a 800 metrów przed zjazdem na pasie awaryjnym kolejka do zjazdu, a skąd ja mam to wiedzieć niby bo nie znam tych rejonów a z takimi zwierzęcymi praktykami nie spotkałem się jeszcze więc sobie wjechałem jak zaczynał się zjazd za co
  • Odpowiedz
Pas awaryjny nie służy do jazdy nim nawet karetką, a do awaryjnego zatrzymania się.

W Polsce karetki jeżdżą w korytarzu który należy utworzyć między skrajnym lewym, a pozostałymi pasami.

@hellfirehe: stałem w korku na autostradzie kilka razy i zarówno policja, jak i karetki czy GDDKiA najczęściej jechali awaryjnym.
  • Odpowiedz