Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +158
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
filip-pietrasik +47

Aktualnie obwodnica Krakowa stoi w korku z powodu wypadku. Średnio co 2 minuty jedzie karetka. Korek ciągnie się kilka kilometrów.
Którędy musi jechać karetka? Przeciskać się między pasami bo pieprzone polaki co jadą do "najbliższego zjazdu" za kilometr zablkowały pas awaryjny.
To jest kpina, karetki muszą się przeciskać zamiast jechać ile fabryka dała pasem awaryjnym celem ratowania życia.
Za takie blokowanie każdy ten osioł powinien mieć odebrane prawko a jeżeli karetka nie dojedzie na czas to współudział w śmierci aka jej nieumyślne (albo umyśle) spowodowanie. Drugie foto w komentarzu.
Wiem, że na foto wygląda jakby ruch był niewielki i korek "przejezdny" ale to tylko dlatego, że auta rozjechały się na moment dla karetki. Drugie foto w komentarzu zostało wykonane 20-30 sekund po przejechaniu karetki.
#krakow #polskiedrogi #stopcham #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2023-05-8 o 17.00.23
Pobierz@JanParowka: xDDDD
Nie jeździj ulicami o ile masz prawko przy takiej nieznajomości przepisów
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@JanParowka: zacznij od siebie i ogarnięcia przepisów, jeden mały krok.
@bylem_zielonko: Napisz to jeszcze ze 3 razy XD
Jechałem kiedyś do Zakopanego z drugiego końca Polski (więc nie znam tych rejonów) i dwoma pasami ruchu odbywał się normalnie a 800 metrów przed zjazdem na pasie awaryjnym kolejka do zjazdu, a skąd ja mam to wiedzieć niby bo nie znam tych rejonów a z takimi zwierzęcymi praktykami nie spotkałem się jeszcze więc sobie wjechałem jak zaczynał się zjazd za co
@hellfirehe: stałem w korku na autostradzie kilka razy i zarówno policja, jak i karetki czy GDDKiA najczęściej jechali awaryjnym.