Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +646
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.
timeofthe +29
#famemma fakty są takie że z pewnością wykopki pisały gorsze rzeczy na 6 obcy czy asku niż połowa oskarżonych na Pandora gate xd obrońcy moralności oglądający patologię. Dziwne że taki wardega nie jest ciśnięty za boobs mana
#antynatalizm
Mimo wszystko pomysł na #antynatalizm bardziej postrzegam jako lęk przed podjęciem odpowiedzialności, niż jako wielce rozważną
Ja też nie, ale takie są fakty, a o tym jak się ma cierpienie do radości pisałem powyżej i wcześniej.
Na [zagładę](https://pl.wikipedia.org/wiki/Oś_czasu_dalekiej_przyszłości#Przyszłość_Ziemi) i tak "jesteśmy" skazani, należy to po prostu
@SPGM1903: ja tam lubię tego typu dyskusje, bo za każdym razem gdy pojawia się temat antynatalizmu gro odpowiedzi jest właśnie tego rodzaju, w sensie pozbawiona próby polemiki
@enzojabol: Patrząc na sytuację demograficzną Polski, to co raz więcej ludzi nie chce mieć dzieci. Co raz więcej Polek nie chce macierzyństwa, więc nie tylko "przegrywy" nie chcą się mnożyć
Oho, dyskredytacja poprzez ad personam. Zauważ że na tagu są pary. Trudno powiedzieć ile z "antynatalistów" chciałoby się rozmnożyć, a nie może z powodu deterministycznej rzeczywistości, ale
Dzieci chłopstwu służyły jako tania siła robocza przy pomocy w gospodarstwie i opieka na starość. Rolnictwo zostało zautomatyzowane i już tyle darmowych robotników nie trzeba. Dzieje
To inteligentni powinni się mnożyć, nie kretyni
@Smokk: Ale takie rzeczy to tylko proszek pana Chajzera potrafi. Zygmunt Chajzer to jest gość, prawda?
Zapewnili mi tyle ile mogli, resztę osiągam sam/z żoną i wiem że może jak mnie tu jeszcze nie było to było mi be z różnicy, ale teraz jak jestem szczęśliwym człowiekiem to jestem im wdzięczny że się na mnie zdecydowali.
Czy na pewno zrobili to "dla Ciebie"?
To oczywiście prawdopodobnie nie potrwa zbyt długo. Niestety, Twoje partykularne, tymczasowe "szczęście" nie ma znaczenia w odniesieniu do podstaw #antynatalizm, ale to już było wyjaśnianie wyżej i w innych wpisach na tagu.
Szczęście to stan umysłu więc jeszcze 30 lat szczęścia przede mną ????
Nie jest to tymczasowe.
A i uważam że zdecydowali się na mnie bo wiedzieli ze są w stanie zapewnić mi jakiś byt.
gorzej jak rodzice ktorzy "wiedza ze sa w stanie zapewnic byt" zrobia dziecko i okaze sie ze dzieciak nie jest szczesliwy
albo chory na nieuleczalna chorobe, zdeformowany czy #!$%@? wie co inne
tu chodzi o ta ruletke