Wpis z mikrobloga

• 28
@Operator_imadla no a gdzie miał inaczej takim dużym stanąć skoro miejsca nadal projektowane są pod fiaty 126p? Obejdziesz boczkiem i po problemie. Ludzie, święta idą, skąd tyle jadu w was?
  • Odpowiedz
  • 12
@nabrzmialy dokłada więcej niż Ty płacąc chociażby większe OC za duży silnik, więcej tankuje a co za tym idzie więcej Vatu wraca do skarbu państwa
  • Odpowiedz
  • 243
no a gdzie miał inaczej takim dużym stanąć skoro miejsca nadal projektowane są pod fiaty 126p? Obejdziesz boczkiem i po problemie. Ludzie, święta idą, skąd tyle jadu w was?

@daeun: myślałem kiedyś, żeby kupić sobie forda rangera, albo land rovera defendera, ale jak zobaczyłem na żywo jakie to wielkie, i że nie zmieszczę się na standardowym miejscu parkingowym to zrezygnowałem.

Przy zakupie auta też trzeba myśleć. Amerykańskie SUVy nie są
  • Odpowiedz
A gdzie miał niby zaparkować? miejsca parkingowe są niedostosowane do współczesnych samochodów. A w miastach nie dość że malo to jeszcze zaprojektowane pod wymiar microcarów.

@Tagliacozzo: xD to pytanie jest bezsensowne. Jeśli nie potrafisz zaparkować poprawnie, to zostaw samochód w garażu i przesiądź się na komunikację miejską. Albo sprzedaj samochód, który nie nadaje się na polskie drogi i kup coś mniejszego.
  • Odpowiedz
Albo sprzedaj samochód, który nie nadaje się na polskie drogi i kup coś mniejszego.

@nabrzmialy: Skoro jest sprzedawany w Polsce to infra też powinna byc dostosowana do takich samochodów. Jak ktoś wyżej zauważył kupująć auto płacisz podatek, w paliwie płacisz podatek, Miasta powinny finansować takie inwestycje skoro właściciel dorzuca się do wspólnego budżetu. Ma takie samo prawo do odpowiednio dużego miejsca parkingowego, jak pieszy do chodnika (a może nawet i
  • Odpowiedz
  • 133
miejsca parkingowe są niedostosowane do współczesnych samochodów.

@Tagliacozzo: miejsce parkingowe ma mieć wymiary 5x2,5 metra. Mój focus w kombi ma 4,66 metra.

BMW X5 ma prawie 5 metrów. Jak twierdzisz, że auta wielkości tego czołgu to standard, to chyba coś z tobą jest nie tak.
  • Odpowiedz
BMW X5 ma prawie 5 metrów.

@G06DbT: Czyli bmw x5 wchodzi na styk w "standardowe miejsce" parkingowe. A x5 to wcale nie jest duże auto współcześnie. Focus to małe miejskie wozidło zawsze było więc o czym my mówimy? Może czas zmienić normy i dopasować je do współczesnych aut? Nie no lepiej zlikwidować miejsca parkingowe i postawić donicę ze zwiędłym kwiatkiem.
  • Odpowiedz
Focus to małe miejskie wozidło zawsze było więc o czym my mówimy?

@Tagliacozzo: auto o długości 4,66 metra to wg ciebie mało?

Nie no lepiej zlikwidować miejsca parkingowe i postawić donicę ze zwiędłym
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo jak podjadę limuzyną to też Państwo ma mi zapewnić długie miejsca parkingowe? Jak wyprodukują samochód szeroki na 5m to Państwo ma się dostosować? A jak sobie kupię lokomotywę (#pdk) to Państwo ma mi tory pod blok doprowadzić, tak? Bo jak nie to w każdym z tych przypadków będę niszczył chodnik i trawnik a ja tego nie chcę :D
Co to za logika z d--y?
  • Odpowiedz
Ale ile osób potrzebuje taką krowę? Serio? Bo ja tu widzę chęć pokazania się. Im większe auto, tym większe ego.

@G06DbT: Co ci do tego jakie kto potrzebuje auto? Wystarczy że masz więcej niż jedno dziecko i już nie mieścisz się do tego twojego ogromnego focusa.
  • Odpowiedz
  • 116
@Tagliacozzo: tak, oczywiście, musisz na drobne podróże zabierać pół chałupy. Sąsiadka ma peugeota 307 kombi, i z dwójką dzieci bez problemu się pakują jak jadą na wakacje, czy dłuższą wyprawę. Ma też chevroleta sparka, i jak sama z dzieciakami jedzie, to te auto wybiera. Więc skończ mi pieprzyć głupoty że to niemożliwe.

To ty, posiadacz takiego auta, masz się dostosować do panujących norm, a nie normy mają się dostosować do
  • Odpowiedz