Wpis z mikrobloga

Witam ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ponieważ zostałem już opluty jako użytkownik, który nie przygotował paczuszki, czuję się wywołany do tablicy i ogłaszam co następuje:

Weryfikatorzy odrzucili moją paczkę, ponieważ śmiałem śmieć umieścić w niej DROŻDŻE PIWNE, czyli produkt spożywczy. Rozumiem, że weryfikatorzy jedzą oddzielnie wodę, drożdże i omłot, gdy chcą skosztować chleba, ale dla mnie drożdże to surowiec, który służy do przygotowania produktu końcowego, którym jest P--O. P--o da się wypić i jest nawet smaczne, natomiast drożdże niekoniecznie i nie polecam tego robić.

Koszt produktów na zdjęciu:
1. Książka - 70 zł
2. Gra logiczna - 30 zł
3. Kawa - 30 zł
4. Drożdże piwne - 40 zł
Koszt łączny - 170 zł

Po edycji 2019 i 2020, w których brałem szczęśliwie udział, to moja trzecia i na szczęście ostatnia. Nie pozdrawiam #wykopaka ()

A odpowiadając na pytanie "Kto zabił magię świąt?"
"Panie, to wyście!"
DerMirker - Witam ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ponieważ zostałem już opluty jako użytkownik, który nie...

źródło: temp_file7769228070060956054

Pobierz
  • 200
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DerMirker: Zakładam, że to plus, więc wszystko się zgadza. Nie rozumiem też, czemu doliczasz kawę do kosztu wykopaki, skoro to też jest produkt spożywczy (no chyba że to surowiec do zaparzenia kawy, bo przecież kto je ziarna kawy).

70 zł + 30 zł = 100 zł. Zabrakło 20 zł do plusa, dorzucasz jakąś drobną rzecz i jest gotowa paczka.

#aferadrozdzowa ( ͡°( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
  • 17
@Gmeras wolałem kupić książkę, poradnik byłby kolejną książką, czego wolałem uniknąć.
Wolę człowiekowi kupić rzeczy, których rzeczywiście mógłby użyć i wykorzystać.
Teraz wiem, że było nakupić durnostojek, skarpetki i kubek i fajrant, w------e
  • Odpowiedz
  • 11
@DerMirker trzeba było się poradzić jakiegoś innego użytkownika, wylać opis i ktoś by Ci pomógł w naprawieniu tej paczki(dużo nie trzeba było) Może by był inny punkt zaczepienia, a tak obraziłeś się i dwóm osobom popsułeś zabawę
  • Odpowiedz
@DerMirker: No czyli się zgadza. W formule Plus masz minimalnie 120zł z czego nie wlicza się w to spożywka. Twoje rzeczy niejadalne to 100zł, a spożywka 70zł, bo drożdże, jak z resztą sam pisałeś w poście, to produkt który służy do robienia piwa, czyli spożywki. Nie przekroczyłeś wymaganego minimum, mimo że zasady są opisane jasno.
Scooterek - @DerMirker: No czyli się zgadza. W formule Plus masz minimalnie 120zł z c...

źródło: 9dwtt8

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 5
@przegro_pisarz no ja tutaj po aferze orlenowskiej prawie wcale nie wchodzę, chciałem sobie poprawić humor świąteczną zabawą, a dostałem tylko nerwy i wyzywają mnie tam dobrzy chrześcijanie pod innym wpisem.
Ucieczka stąd to jednak była dobra decyzja, teraz już chyba pójdę sobie na dobre
  • Odpowiedz
@DerMirker: za samo wrzucanie tych cukierków to powinien być ban

Nie zmienia to faktów, że ja prywatnie drożdże bym jako tako zaakceptowała, ale sama paczka biedna trochę i wydaje się mało spersonalizowana
  • Odpowiedz
chciałem sobie poprawić humor świąteczną zabawą,

@DerMirker: Ale to nie jest świąteczna zabawa, to jest konkurs na zadowolenie Anetek z HR, kto lepiej trafi w gust Anetki oraz jej dobry dzień ten wygrywa.
Czuć na plecach korporacyjny oddech Anetki, jak nie trafisz kolorem kokardki w klucz to giniesz
  • Odpowiedz
@DerMirker: Z tego co wiem to zwykłe drożdże są już jadalne. Nie znam się na tych akurat z których robi się p--o, bo ja w ogóle piwa niet, ale same drożdże u babci za dzieciaka wyżerałam z lodówki, gdy coś upiekła i jej zostały. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla mnie to spożywka. A co do skarpetek - jeśli odbiorca nie ma nic przeciwko i nie wpisał
  • Odpowiedz
@DerMirker: Czyli uniosłeś się dumną zamiast dokupić coś za 20zł i mieć spokój. Pytanie jeszcze jak z personalizacją paczki bo zostaje książka i gierka z rzeczy które się aktualnie liczą.

Jak byk walą wszędzie że spożywka się nie liczy, idąc twoim tokiem rozumowania kawę też powinieneś zaliczyć bo przecież nie pijesz kawy tylko produkt który z niej powstaje,
  • Odpowiedz