Aktywne Wpisy

sandra925 +94

Noniusz +4
Czy jeśli jako #niebieskiepaski oczekujecie od swoich #rozowepaski golenia nóg, to czy analogiczne oczekiwanie w drugą stronę (tj. żeby niebieski golił nogi) jest w porządku? Ciekawi mnie opinia obu stron.
#zwiazki
#zwiazki
Czy jeśli różowy goli nogi, to uzasadnionym jest żeby oczekiwała tego samego od niebieskiego?
- jestem różowym - tak 4.9% (106)
- jestem różowym - nie 6.1% (131)
- jestem niebieskim - tak 17.5% (376)
- jestem niebieskim - nie 71.5% (1536)
#antynatalizm
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1760052,1,spada-liczba-adopcji-w-polsce-choc-chetnych-nie-brakuje.read
Byc może zaciekawi Cię fragment:
"Pocieszające może być jedynie to, że jeśli dziecko zostanie zakwalifikowane do adopcji, to ma niemal 100-proc. pewność, że znajdzie nowych rodziców. Dlaczego? Liczba potencjalnych rodziców znacznie przewyższa liczbę dzieci z uregulowaną sytuacją prawną"
@Leotard00: no ile jest?
utrzymanie 1 dziecka w domu dziecka kosztuje z 4k MIESIECZNIE!!!! kwoty za rok to 40-60k na 1 osobe (+ mieszkanie darmowe po 18r zycia po wyjsciu z placowki)
gdyby tak bylo jak piszesz to miasto by wydawalo rocznie miliardy na te dzieci
-------------
no fajnie ze sie dowiadujesz ze te dzieci wcale nie sa biedne, placone na nie jest grube
Nawet jeśli "brakuje" dzieci do adopcji to nadal nie powód aby się rozmnażać.
@twardy_kij
To już nie wygląda jak XIXw sierocińce.
mozesz spac spokojnie
to co zebraniny na te domy dziecka zrobily to wlasnie ta parodia w ktorej obcy ludzie sa przeswiadczeni ze sieroty musza byc dokarmiane jak zwierzeta jakies podczas gdy oni sobie swietnie radza (jesli nie to znaczy ze ktos panstwo okrada)
@Leotard00: Nie ma. Kompletnie nie znasz tematu.
Nie ma żadnych dzieci do wzięcia. Nawet do chorych i starszych są kolejki. Jest kilka osób na dziecko chętnych w kolejce.
Te dzieci co są to nieadoptowalne zabrane patusom ale nie można ich nikomu oddać. PL to nie Szwecja
@twardy_kij
Spójrzcie na tag jaki został użyty we wpisie.