Aktywne Wpisy
Essapierds2007 +42
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
thorgoth +183
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Trzeba pomyśleć o jakimś dłuższym urlopie, bo mam wrażenie, że już jadę na oparach. Praca-nauka-trening-praca-nauka-trening
A jak mam chwilę luzu, to się wje.bię w jakąś rekrutację, bo ktoś mi daje 20-30 zł więcej/h, ciągle mi mało, chociaż nikt i nic mnie nie goni.
#praca #pracbaza #pracait #programowanie #programista25k #programista15k #zalesie
@sikalafou: ehh ja to bym se rok wzial wolnego, tylko, ze jak wyskocze na rok z kołowrotka to potem beda na mnie patrzec jak na wolnego czlowieka. A takich w korpo nie potrzebuja.
@qusqui21: to samo sobie gadam, z 6-9-12 miesięcy wolnego, popodróżować, posiedzieć w jakiejś Tajlandii ze 3 miesiące, w stanach ze 3 miesiące, ale weź potem wróć do tego pje.rdolnika jak ja wracam po tygodniowym urlopie to się czuję
@wafel93: z jakiego sportu może więcej wyciągnąć do życia przeciętny człowiek? Bóle pleców przestają istnieć, naprawa wad postawy, zbudowanie sylwetki, nauka prawidłowego oddechu, poprawa zdrowia, samopoczucia i produktywności przez dietę, regenerację i częste badania. Uprawiam i uprawiałem dziesiątki sportów i nie wiem jaki sport miałby być "normalniejszy" i miałby więcej plusów.
@Barte: jest git, blisko górnej granicy normy. Robiłem z miesiąc temu sporo parametrów krwi + hormony, w tym teścia. Wszystko w normie. Ciśnienie w normie.
Ludzie sie nabijali z yuppies, ludzie sie nabijali i nabijaja z korposzczurow, ale teoretycznie "wolny" i bardzo prestizowy zawod programisty, mial byc wolny od tego typu akcji. A tu sie okazuje, ze to jest jeszcze gorszy temat, bo zmieniles dom w stanowisko pracy i po pracy nadal jestes w pracy.
Zastanow sie za
@Hershel: niestety, a dokładając do tego, że siłownię mam w domu to już w ogóle, ale nie są mi obce
@Icouldbeyourmom: ogólnie chyba nie będzie innego wyjścia. Przynajmniej do czasu ponownego złapania świeżości i pozbycia się tego uczucia permanentnego zmęczenia.