Aktywne Wpisy

wjkp +628
Wrzucam późno #przecieki żeby nie było tak jak rok temu xd
tylko nie plusujcie bo znów będzie afeta jak za dużo ludzi dostanie
#matura #matura2025
tylko nie plusujcie bo znów będzie afeta jak za dużo ludzi dostanie
#matura #matura2025
źródło: MPOP-P1-100-A-2505-arkusz-1
Pobierz
mickpl +272
Ze znaleziska na głównej wynika, że jakieś 95% wykopków jest ZA wprowadzeniem progresywnego podatku antyspekulacyjnego od 3 mieszkania.
Czy wypok jest reprezentatywny dla ogólnej populacji? Zapewne nie. Ale to pokazuje, że popchnięcie takiego pomysłu przez Sejm jest możliwe i generalnie ma duże szanse spotkać się z szerokim poparciem społecznym.
Tak, wiem, biedne babcie i parlamentarzyści, którzy tylko czyhają, aby po pół roku zrobić nowelizację i objąć podatkiem pozostałe 99,2% narodu XD
#
Czy wypok jest reprezentatywny dla ogólnej populacji? Zapewne nie. Ale to pokazuje, że popchnięcie takiego pomysłu przez Sejm jest możliwe i generalnie ma duże szanse spotkać się z szerokim poparciem społecznym.
Tak, wiem, biedne babcie i parlamentarzyści, którzy tylko czyhają, aby po pół roku zrobić nowelizację i objąć podatkiem pozostałe 99,2% narodu XD
#

Wiadomo LIDL >>>>>> BIEDRONKA
c--j z tym że u Niemca drożej.
- ale w sklepie czyściej
- sklep nie przypomina j------o escape room'u
- na podłodze nie ma jakiejś czarnej mazi do której możesz się przykleić
- i nie ma tak zwanego losowania, czego dzisiaj nie kupisz. Bo pracownik wpadnie na zajebisty pomysł, żeby postawić 2 metrową paletę towaru przy regale z makaronem itp.
Ale mnie zastanawia jeden fakt, czy lidl ma jakieś umowy szeptane z chudopachołkami? Bo kiedy bym nie poszedł do lidla to ktoś stoi pod wejściem głównym i prosi o pieniądze.
Z często kupowanych przeze mnie rzeczy w Biedronce dostanę wszystko to co w Lidlu plus produkty, których w moim Lidlu nie ma prawie nigdy jak puddingi proteinowe (Valio i te Biedronkowe) czy ryż do risotto i nie traktuje się mnie z
Nikt nie ma mi się kłaniać. Po prostu kasjer, który mnie obsługuje ma albo mówić do mnie, albo nic nie mówić. A nie że między jednym zdaniem do słuchawki a drugim zadaje mi jakieś pytanie i ja mam akurat ten moment wyłapać w jego paplaninie.
@kodecss: xD, nie, nie jest. W lidlach w których byłem było równie brudno co w biedronce. Plus - tam nigdy nic nie ma - jakieś kosze na środku sklepu gdzie jest jeden wielki b----l, jakieś dziwne ceny, tu niby przecena ale tak naprawdę nie. Sorry, wolę iść do biedronki
Nie powiedział bym że w Biedronce jest taniej ;)
-Alejki szersze w Lidlu
-Towar na paletach stać może, ale niech to będzie miejsce na paletę pod półkami, w Lidlach tak stoi, a w Biedrze ta sama paleta stoi na środku alejki
-Szerszy wybór pieczywa w Lidlu
-Więcej kas samoobsługowych w Lidlu, więc nie muszę zwykle czekać na swoją kolej ani stać w długim ogonku to kasy tradycyjnej
Chlewionka to sklep dla jakichś masochistów. W lidlu jest właśnie czysto, więcej miejsca i nie trzeba się zastanawiać czy padlina w lodówkach stała całą dobę poza obiegiem chłodniczym jak w chlewionce.
@Tryggvason I dobrze, p0laka robaka trzeba pilnować żeby nie ukradł