Aktywne Wpisy

annlupin +9
siem co tam uwas jak niedziela minęła

źródło: annlupin20250526
Pobierz
Ytarka +8
Ten moment, gdy już wygramoliłam się do łóżka, przykrywam się kołderkom a ona tak ładnie pachnie jak jakaś łąka, bo wczoraj przed wyjściem na alkoholizacje, pamiętałam żeby przebrać pościel.
No bo w życiu trzeba mieć zasady i ja mam taką, że mogę se być n------a, ale pościel ma pachnieć.
I w tej chwili, śmiało możecie zazdrościć mi tej chwili.
Nara! (⌒(oo)⌒)
No bo w życiu trzeba mieć zasady i ja mam taką, że mogę se być n------a, ale pościel ma pachnieć.
I w tej chwili, śmiało możecie zazdrościć mi tej chwili.
Nara! (⌒(oo)⌒)

źródło: IMG_5590
Pobierz
Czy wypok jest reprezentatywny dla ogólnej populacji? Zapewne nie. Ale to pokazuje, że popchnięcie takiego pomysłu przez Sejm jest możliwe i generalnie ma duże szanse spotkać się z szerokim poparciem społecznym.
Tak, wiem, biedne babcie i parlamentarzyści, którzy tylko czyhają, aby po pół roku zrobić nowelizację i objąć podatkiem pozostałe 99,2% narodu XD
#nieruchomosci
Kur#$@ ostatnie czego w tym kraju potrzeba to bandy idiotów ŻĄDAJĄCYCH dodatkowych podatków xdddd
@ww00: Proszę nie rozmywać tematu na szersze wynurzenia. Nie "dodatkowych podatków" tylko tego konkretnego podatku, w którym nawet nie chodzi o cel fiskalny tylko antyspekulacyjny. Co by kolekcjonerzy płacili i byli szczęśliwi.
Bo czy dzisiejszy inwestor kurnikowy nie weźmie swoich pieniędzy i nie wyniesie ich do apartamentów w Gruzji, Hiszpanii czy Włoszech, może pójdzie po zagraniczne reity, może sp500, może niemieckiego daxa? Przecież nie na polskie gpw które od dekad w konsolidacji lata. Przecież nie otworzy raczej tu firmy skoro
@pysznewpierdalator: Ależ zapraszam XD Za bramę raz.
Chociaż jest to dosyć nonszalanckie podejście, czy wszyscy łącznie z gniazdownikami którzy w taki sposób dorobiliby się własnego m. Nie stracą mając co prawda własne 4 ściany ale mając jednocześnie też gorzej funkcjonujące państwo, niższe zarobki, gorszą pozycję państwa na arenie europejskiej?
Nie sposób nie zauważyć że wpływy do budżetu się zmniejszą, jednocześnie wydatki nie bardzo, a już raczej z pewnością nie proporcjonalnie, ilość
@Agrestowa_owca: jest tysiące mieszkań/domów które nie są wynajmowane, a trzymane.
@Agrestowa_owca: tak, ale w ich przypadku już NSA orzekł, że działalność taka jest to działalność gospodarcza i podatek 19% (czy tam ileś) od zysku się należy. A tutaj chodzi o uwolnienie tych tysięcy lokali.
@mickpl: od razu 105%
Nie. Obracasz się w wąskiej społeczności i w bańce ludzi, którzy wierzą że jednym prostym trikiem rozwiążą wszystkie problemy.
Większość ludzi to zlewa albo jest świadome, że podatki nie rozwiązują problemów. One tworzą po prostu inne problemy.