Wpis z mikrobloga

@RazumichinZiK: A najśmieszniejsze będzie, że gdy to embargo zostanie utrzymane, to ukraińskie firmy będą występować do sądu o odszkodowanie od Polski, a wtedy w Polsce wśród ludzi drastycznie spadnie poparcie dla Ukrainy xD

@kolejnekontowypokowe: Nie tylko Polacy oszukiwali Polaków, ale też Ukraińcy, którzy woleli ten towar sprzedawać w Polsce niż tam gdzie docelowo miał trafić. No chyba, że uważasz, że Polacy ich towar ukradli podczas tranzytu przez Polskę.
  • Odpowiedz
Jak mogliśmy im to zrobić?

@neurotiCat: ALe co sugerujesz? Że Ukraina ma zgodzić sie na niezgdne z przepisami uderzenie w ich gospodarke?
Przypominam, że kilka lat temu Polska oburzała sie tylko na dokłądniejsze kontrole polskiego miesa spowodowane wykrywaniem skażonej żywności z Polski.
  • Odpowiedz
@neurotiCat: Ale to nie odpowiedz na moje pytanie i nijak sie ma do tego co sam pisałes. Od kilku dni wysmiewacie i oburzacie się, że Ukrayna jest niezadowolona z blokady PL. A to jest normalne zachowanie. Kwestia co ma robić PL to już inna sprawa.
  • Odpowiedz
panie rolniku, rozumiem, że silosy pełne pszenicy, nie chciało się sprzedać po 2k, bo zacieraliście rączki licząc, że ruskie zrzucą jeszcze kilka bombek na Odesse i magaazyny zbożowe i cena wywali do 3000?

@spinor: Dalej nawet nie czytam, bo nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. W dodatku nie masz też pojęcia jak działa prawo popytu i podaży, bo gdybyś chociaż to wiedział, to byś nie p-------ł jak potłuczony, ale
  • Odpowiedz
@szurszur: wysrane mam na Ukraińców jestem Polakiem i ważny jest dla mnie mój interes, w Polsce powinni ukarać tych co to wprowadzili do obrotu a Ukraińców wywalić po prostu z rynku
  • Odpowiedz
też się zastanawiam dlaczego Polacy oszukiwali Polaków a cierpieć mają Ukraińcy.

@kolejnekontowypokowe: firmy ukraińskich oligarchów zarejesrtowany w Polsce które sprowadzają zboże techniczne to nie Polacy.
  • Odpowiedz
Dalej nawet nie czytam, bo nie masz bladego pojęcia o czym piszesz.

@rolnik_wykopowy:
Ja w temacie kompletnie nie jestem, ale znalazłem w Internecie dość sporo informacji, że faktycznie mogło być tak jak @spinor
  • Odpowiedz
@Flypho: To że rolnicy magazynują zboże, to nie jest nic nowego. Robią to od zawsze z wielu powodów. Nie ma tyle powieszchni magazynowych, żeby przyjąć całe zboże od rolników. Niektórzy mają zwierzęta, więc karmią je tym zbożem i dopiero nadwyżki sprzedają w późniejszym terminie. Oczywiście kwestia sprzedania drożej też wchodzi w grę, bo w żniwa zboże zwykle jest tańsze, bo pozbywają się go ludzie, którzy nie mają go gdzie trzymać,
  • Odpowiedz