Aktywne Wpisy
GabrielOcello +681
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
MarcelFerry +320
Płaciłem 32% podatku na umowie o pracę, bo przekroczyłem ten nieludzki próg podatkowy - nie gwarantowało mi to nic, jakieś kilkaset złotych zasiłku jakbym stracił pracę. Nie mam własnego mieszkania i wynajmuje, powoli zbieram sobie na wkład własny...
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
Dla niewtajemniczonych pociski JASSM to lotnicze pociski manewrujące w technologii stealth z półtonową głowicą bojową.
W wersji ER mają zasięg 900 km (takie już mamy na wyposażeniu) , teraz chcemy zakupic takie o zasięgu 1800 km i z głowicą bojową o masie 1 tony.
Trzymam kciuki żeby się udało.
Moskwa znajdzie się w naszym zasiegu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miłego dnia onuce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ukraina #wojna #rosja #wojsko #miltaria #wojskopolskie
@Papudrak: wspomniałem:
Teoretycznie masz rację. O ile skutecznie zostanie zniszczona obrona przeciwlotnicza. A z drugiej strony po co - jak wystarczy wystrzelić z Podlasia, a i tak trafią w dowolny cel w Moskwie czy Sankt Petersburgu ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Maniek81: jakieś minusy?
@WiesniakzPowolania: @Onuca @OnucaPachnaca14 @RuskaOnuca miłego dnia ziomki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Część celi będzie stacjonarna, o stałych i znanych koordynatach. Ponadto Polska kupiła ostatnio satelity wojskowe do takiego głębokiego rozpoznania, jednocześnie dołączając do całej francuskiej konstelacji. Dane możemy też dostawać od sojuszników.
8 listopada 2022 roku przeprowadzono między innymi próby załadunkiem palet systemu Rapid Dragon na pokład amerykańskiego samolotu MC-130J Commando II należącego do 352nd Special Operations Wing oraz Polskiego C-130E z 33. Bazy Lotnictwa transportowego. Testy odbyły się właśnie na lotnisku wspomnianej bazy w Powidzu, z udziałem polskiego i amerykańskiego personelu naziemnego.
https://defence24.pl/sily-zbrojne/polskie-herculesy-odpalaja-pociski-jassm