Wpis z mikrobloga

@elozapiekanka: Tak btw. Widzę, że jesteś mocno speniany co do zmiany pracy i czy sobie poradzisz. Napisz może czym się zajmowałeś w ciągu tych dwóch lat i w jakich technologiach. Jeśli pisałeś jakieś wewnętrzne gównoaplikacje w Swingu, to ok, masz prawo się bać, natomiast jeśli pisałeś mikroserwisy w Springu, to zupełnie nie. To jest właśnie to, czego się wymaga
@just-dont-panic: boje się gówno umiem
Serio
Zacząłem od zera w tej firmie
Odrazu po studiach i no
No 5.5 na rękę pierwsza praca wziąłem co było
Zacząłem od 3.3
Wymusiłem podwyżkę na 4.3
Ipozneij ma 5.5
Odechciało mi się
Redukcja etatów
Szef mówi że likwidują stanowisko że miałem go odciążać z pracy a nie dokładać problemów i no...
Ogólnie to praca w java
HTML jsf trochę SQL
Docker payara
Gitlab jira
@just-dont-panic: no tak bo sie boje
Brak peineidzy przez msc i wyląduje na ulicy
Ponadto boje się że nic nie umiem
Na rozmowach wypadam dobrze ale jak pracuje to się boje

Apka z użyciem interfejsu jsf
Backend Java
CSS HTML
Odrazu po studiach to uczyłem się w sumie tylko pracy ogólnie w zespole co to Daily jira gitlab używanie gita Bashan komend itp
zaczynam się zastanawiać czy Ty sobie żartów nie robisz xd

@elozapiekanka: po tym filmie co wstawiłeś byłem pewny że baitujesz, ale jeśli nie to na Udemy kojarzę gościa Siergey Kargopolov, ma tutorial microserwisy w Springu. Strasznie uproszczony tutorial, ale i tak znacznie lepsze od przecietnego hindusa.

Swoją droga, ile czasu minęło od kiedy zaaplikowaleś do momentu rozmowy technicznej? Przecież 5 dni temu dawałeś wpis ze mało zarabiasz, przez ten czas zdążyłeś
@elozapiekanka: Gość ewidentnie troluje, bo przecież niemożliwe jest być programistą javy 2 lata i nie znać springa (ok, może w pracy tego nie używali, ale jakieś zainteresowanie programowaniem po pracy, rozwojem swojej kariery), nie liznąć podstaw devopsu i nie umieć samodzielnie znaleźć wartościowych materiałów do nauki xD

Poza tym ten styl pisania (np. bez kropek na końcu)...
@elozapiekanka: w kwestii strachu czy sobie poradzisz to zdradzę Ci patent który sam 2 krotnie stosowałem jak zmieniałem firmę i stack (raz język i raz fw). Otóż bądź szczery już na rozmowie rekrutacyjnej. Bądź też szczery w samej pracy i co najważniejsze, bądź komunikatywny. Masz blokera to wołaj innych z prośbą o pomoc. Ludzie to rozumieją i akceptują. W przeciwieństwie do kłamstwa i kretactwa.
bo przecież niemożliwe jest być programistą javy 2 lata i nie znać springa (ok, może w pracy tego nie używali, ale jakieś zainteresowanie programowaniem po pracy, rozwojem swojej kariery

@Icouldbeyourmom: uwaga! To może być mocne wrażenie - ja jako programista java przez prawie 7 lat nie robiłem nic w Springu!
Pracowałem w innych technologiach około javy lub w korpo z wewnętrznym frameworkiem ( które wykorzystywało jedynie pewne elementy ze Springa). Ostatnio