Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

Chcę zmusić Vivaldi do działania w trybie ciemnym. Chodzi mi o interfejs użytkownika, nie o strony, bo na to sposób mam. Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Vivaldi ma tryb ciemny, ale nawet po jego włączeniu menu pozostają jasne. Ale ma też parametr wymuszający tryb ciemny nawet w menu. I tu się zaczynają dla mnie jaja. Jeżeli zrobię to bezpośrednio z Terminala, czyli tak
/usr/bin/vivaldi-stable --force-dark-mode
To to działa. Ale jeżeli wstawię to w pliku .desktop
Exec=/usr/bin/vivaldi-stable --force-dark-mode
to już nie działa. Wytłumaczy mi ktoś dlaczego?
Aha: Ubuntu 22.04
#ubuntu #linux #vivaldi
ah ten linuks, niestety nie zawsze taki intuicyjny
cp /usr/share/applications/vivaldi-stable.desktop ~/.local/share/applications/google-chrome.desktop
i
Może to być spowodowane różnicą w kontekstach uruchamiania między włączaniem Vivaldi bezpośrednio z terminala a uruchamianiem go przez plik .desktop.
Kiedy uruchamiasz Vivaldi bezpośrednio z terminala, działa on w kontekście Twojego użytkownika, z wszystkimi jego uprawnieniami i ustawieniami, a parametr --force-dark-mode jest przekazywany bezpośrednio do programu.
Jak tak to ma być to załatane w Chromium 114.